Pókember a második helyre szorult

2012.07.16. 14:50

Második helyet szerezte csak meg A csodálatos pókember 35 millió dollárral (8,2 milliárd forinttal) a hét végén az észak-amerikai mozis toplistán.

A Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens első hétvégéjén az élén végzett: a háromdimenziós animációs mese megszorongatta Pókember mogyoróit: 46 millió dollárért (10,8 milliárd forintért) váltottak a filmre jegyet a nézők. A gyapjas mamutról szóló animáció a nemzetközi piacon előbb indult: itt további 95 millió dolláros bevételt könyvelhetett el. A sorozatból eddig a 2006-os Jégkorszak 2 - Az olvadás bemutatkozása sikerült a legjobban: a premierhétvégéjét 68 millió dolláros jegyeladással zárta.

Harmadik lett Amerikában a Mark Wahlberg és a piáló, cigiző Teddy maci főszereplésével készült a Ted című vígjáték 22,1 millióval, a negyedik helyre került a Merida, a bátor című animáció 10,7 millió dollárral, ötödik Steven Soderbergh Magic Mike című komédiája 9 millió dollárral.

Az Andrew Garfielddal újraforgatott Pókember-történetre ez elmúlt két hétben 201 millió dollárért (47,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, a tengerentúli bevétel már 320 millió dollár. Elemzők szerint a Marc Webb rendezésében készült piros-kék pizsamás tinédzserről szóló film így is bekerülhet az év legnagyobb kasszasikerei közé.