A párizsi Batman-díszbemutató elmarad

2012.07.20. 01:00 Módosítva: 2012.07.20. 15:13

A sötét lovag - Felemelkedés ma éjjeli párizsi díszbemutatóját, és a párizsi Bristol hotelben tervezett esti sztárinterjúkat a csütörtök esti denveri filmbemutatón történt mészárlás miatt közleményben lemondta a gyártó Warner Bros. A jövő heti, július 26-ai magyarországi filmpremierje nem marad el, mondjuk magyar díszbemutatót eleve nem terveztek. A filmet Észak-Amerikában ma, pénteken kezdték forgalmazni.

Mint arról beszámoltunk, egy gázmaszkos fegyveres minimum 12 embert megölt az új Batman-film csütörtök éjjeli bemutatóján a Century 16 moziban, Denver elővárosában. A lövések mellett a gázálarcos támadó eldobott egy füstbombát is. Egyes szemtanúk a Mirror szerint arról számoltak be, hogy a férfi ruházata hasonlított a Batman-film főgonoszának, Bane-nek a jelmezére. Észak-Amerikában péntek reggel debütált a film, 4404 moziban játsszák, ami rekordközeli szám, de csütörtökön már elővetítéseket tartottak.

A Warner közleményben azt írta, szomorúsággal értesültek a támadásról, és együttéreznek az áldozatok családtagjaival.

Az eset bevételt érintő változásáról már el is indultak a sajtóban a találgatások: az aggódó szülők visszatarthatják a gyerekeiket az első napokban, de vélekedések szerint a film nyitó hétvégéje a 25 millió dolláros egy napos elővetítés után akár így is megelőzheti majd a Bosszúállók 1,4 milliárdos összbevételét. A feketén drágán elkelt jegyek azok, amik visszaeshetnek.    

A Christian Bale főszereplésével forgatott mozit európai premierje szerda este volt Londonban. Az egyik londoni díszbemutatón a BFI IMAX mozijában Christopher Nolan rendező, a Batmant alakító Christian Bale, a barátnőjét játsszó Maron Cotillard, valamint Anne Hathaway (Macskanő), Morgan Freeman (Lucius Fox), Michael Caine (Alfréd, az inas) és Gary Oldman (Gordon rendőrfőnök) mellett Harry herceg is megjelent a BBC tudósítása szerint.