A denveri lövöldözés miatt van bajban a Gangster Squad

2012.07.23. 16:07

A Sötét lovag: felemelkedés premierjén 12 emberbe golyót eresztő őrült miatt bajban lehet a Gangster Squad címá film is, írja a Cinemablend és az LA Times. A Warner Bros. gengszterfilmje az 1940-es és 50-es években játszódik és arról szól, hogyan igyekezett a Los Angeles-i rendőrség megakadályozni, hogy a keleti partról érkező maffiacsaládok megvessék lábukat a Kaliforniában. A film a sztorinak megfelelően meglehetősen véres, és a bemutatójában látható egy jelenet, amiben pár gengszter Thomson-gitárral a kezében lövi szét egy mozi nézőterét.

Az erőszakos képsorokat a Warner pánikszerű gyorsasággal tüntette el az előzetesből, amit a szontán a Warner istállójába tartozó Sötét lovag: felemelkedés előtt is vetítettek az amerikai mozikban. A fő baj az, hogy a szeptember 7-i premier időben túlságosan is közel van a hétvédi, denveri eseményekhez, és a stúdió nem tudj, mit kezdjen magával a filmmel, amiben Ryan Gosling, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Sean Penn, Josh Brolin, Nick Nolte, Mireille Enos, Robert Patrick, Michael Peña, Frank Grillo és Holt McCallany is szerepel.

Az egyik megoldás, hogy csúsztatják a bemutatót október 19-ig, ami egyébként az eredeti premier dátuma is lett volna. Ez mondjuk azt jelentené, hogy a Gangster Squad az Alex Cross ellen nyitna a mozikban, aminek a Warnernél nem örülnek, de ez tűnik a kiosebbik rossznak. A másik megoldás, hogy a stúdió kivágatja az ominózus jelenetet a filmből, amiben így is marad véres képsor bőven. Ezel az a baj, hogy a mozis leszámolás a film csúcspontjén történik, tulajdonképpen az eseményeket valahol erre hegyezték ki a forgatókönyvben, így az előtte és utána látható jeleneteket is újra fel kellene venni, vagy kiegászíteni úgy, hogy a leszámolás hiánya ne legyen zavaró.

A Warner és a filmet rendező Ruben Fleischer nehéz helyzetben van tehát, pont olyanban, amilyenbe Arnold Schwarzenegger Az igazság nevében című filmje került 2001-ben a 9/11-es terrortámadás miatt. Utóbbit később mutatták be a tervezettnél, és valószínűsíthető, hogy a Warner ezt a megoldást választja most is.