Kenneth Branagh lesz a Jack Ryan-reboot főgonosza is

2012.07.23. 13:01
brannagh

Kenneth Branagh angol rendező egy Beverly Hills-i sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Jack Ryan címre hallgató filmje mellett nemcsak rendezőként és producerként szerepel majd, hanem ő lesz a film főgonosza is. Ryan alakját Tom Clancy bestselleríró alkotta meg még 1984-ben, a Vadászat a Vörös Októberre című regényben. A CIA-elemző karaktere ezt követően 13 további regényben tűnt fel és szédületes karriert futott be, hiszen az USA elnöki székéig jutott.

A moziban a Vörös Október mellett a Férfias játékok, a Végveszélyben és a Rettegés arénája című filmekben láthattuk Ryant, akit először Alec Baldwin, majd Harrison Ford (kétszer) és Ben Affleck alakított. A most készülő Jack Ryan-ben a címszerepet a Star Trek-reboot után hirtelen keresett színésznek számító Chris Pine kapta meg. A Paramount nem titkolt szándéka szerint nem csupán egy film erejéig számítanak rá.

Az új film egy új eredettörténet lesz, amiben azt tudjuk meg, hogyan lett a CIA tagja Ryan. Az akcióthrillerben a főellenség egy orosz férfi lesz, (őt alakítja majd Brannagh) akinek az a terve, hogy tönkreteszi az amerikai gazdaságot. A forgatókönyvet Adam Cozad még Moszkva munkacímmel adta le, most éppen David Koepp írja át használható formára. A forgatás szeptemberben kezdődik.