Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Trilógia lesz A hobbitból

2012.07.30. 18:05

Trilógia lesz az eredetileg kétrészesre tervezett A hobbit című filmből. A film bővítésével kapcsolatban a rendező-producer Peter Jackson és a Warner Bros filmstúdió között zajlottak csütörtök óta a megbeszélések, és a rendező hétfőn bejelentette a Facebookon: hogy a két film három lesz.

A harmadik epizódhoz csak folytatni kell A hobbit július végén lezárult forgatását: túl sok anyagot vettek fel, és ehhez még pár jelenetet kell forgatni. Jackson két hete a San Diegó-i Comic-Conon összesereglett rajongók előtt említette meg először, hogy a kétrészes filmen felül még tervezi további jelenetek felvételét.

A tárgyalásokról szóló hír szerint is előrelépés történt az ügyben, a produkcióhoz közelálló források megszellőztették, hogy már a színészek szerződéseinek áttekintésénél tartanak, és vizsgálják a bővítés jogi konzekvenciáit.

A hobbit két epizódjának forgatása 2011 márciusában kezdődött. A J.R.R. Tolkien regényéből készült háromdimenziós film első epizódja decemberben, a második rész jövő decemberben kerül a mozikba.

A Gyűrűk Ura című Tolkien-trilógiából Peter Jackson rendezésében készült három film 2001 és 2003 között összesen mintegy hárommilliárd dolláros jegybevételt hozott. A hobbittól hasonló sikert várnak a szakértők.