Stallone a Die Hard 4-ből lop akciójelenetet

2012.08.09. 12:30

A Movieweb is lehozta az Expendables 2 egyik kiszivárogtatott jelenetét, amiben a nyugdíjas zsoldos, Barney Ross (Sylvester Stallone) úgy szedi le a csapatát sakkban tartó harci helikoptert, hogy beleküld egy ugratón megpattanó motort:

Az akciófilmek szerelmeseinek a jelenet persze ismerős lehet a Die Hard 4-ből, bár ott a városi zsaru helyett már világmegmentő szuperhős John McClane (Bruce Willis) egy sebességben hagyott járőrkocsit küldött neki a helikopternek:

A jelenet persze valószínűleg szándékos főhajtás a Die Hard 4 előtt, hiszen Stallone és Willis nemcsak üzlettársak a Planet Hollywood étteremláncban, de régi barátok is, nem véletlenül mondott igent a kopasz akciósztár másodjára is az Exbendablesre. A folytatásban természetesen visszatér Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Jet Li és Jason Statham is. Sőt, a stáb olyan kultikus VHS-sztárokkal bővült, mint a káromkodásellenes Chuck Norris és Van Damme, aki ezúttal a gonosz oldalon fog állni és már a trailerben is látványosan összerugdossa a 66 éves Stallonét. Ünnepélyes Expendables-premiernap: 2012. augusztus 17.