no

A kritikusok imádják a pucér férfisztárokat

2012.08.10. 13:05
Biztosan nem lesz az év filmje a Tim Burton-Timur Bekmanbetov páros Abraham Lincoln, a vámpírvadásza, a Magic Mike tangás férfisztárjai viszont szinten mindenhol pozitív kritikákat kaptak. Nyuggerszexes Meryl Streep-vígjáték is lesz a héten. Premierek.

Abraham Lincoln, a vámpírvadász

Steven Spielberg addig halogatta a grandiózus Lincoln-mozifilmjét, hogy végül az Éjszakai őrség és a Wanted rendezője, Timur Bekmambetov is beelőzte, bár az ő verziójában az Egyesült Államok egyik kedvenc elnöke (Benjamin Walker) még fiatal, nincs se körszakálla se cilindere, viszont ezüstbaltával aprítja a vámpírokat. Bár az Abraham Lincoln, a vámpírvadász a Büszkeség és balítélet meg a zombik írójának, Seth Grahame-Smith-nek az aonos című bestselleréből készült, a producer pedig a mostanában szintén vámpírtémában utazó Tim Burton volt, a moziváltozat a nézőknek és a kritikusoknak sem jött be. A 69 millióból leforgatott film június 25. óta mindössze 73,5 dollárt kapart össze, a szaksajtó meg csak gyalázta. A Boston Globe szerint a film "szórakoztatóipar-ellenes bűn", a New York Post kritikusa pedig így dühöngött: "idióta a sztorija, idióta a történelem-ábrázolása, idióták az akciójelenetei és idióta módon trivializálja a rabszolgaságot". (IMDb: 6,4 pont, Rotten Tomatoes: 35 százalék)

Magic Mike

Steven Soderbergh legújabb filmjében a chippendale-főnök Matthew McConaughey és a borotvált mellkasaú, férfitangát villantó beosztottjai (többek között Channing Tatum és a Big Dick Richie-nek becézett Joe Manganiello) a játékidő nagy részében bőrmellényes cowboyként és tányérsapkás zsaruként lóbálják a fegyverüket. De a sok féktelen bulijelenet között akad némi drámai konfliktus is, mivel Channing Tatumnak a címszereplő Magic Mike-ként meg kell tanítania a csajozásra és a könnyű pénzszerzésre egy újonc táncost (Alex Pettyfer). A mindössze 7 millió dollárból leforgatott film 110,9 milliót kaszált június vége óta, és a nézők mellett a kritikusok is szerették. Az Associated Pressnél dolgozó Christy Lemire-t hipnotizálta Channing Tatum alakítása ("magabiztos, kreatív, akrobatikus, de leginkább bűnre csábítóan vonzó"), de a New York Times női kritikusa, Manohla Dargis is imádta a 32 éves sztárt: "A tüzes és sármos tatum remekül kiegészíti a Soderbergh hűvös rendezői intelligenciáját". A film a férfi kritikusoknak is bejött, David Rooney például ezt írta a Hollywood Reporterben: "a legviccesebb és legszórakoztatóbb film a szexiparról a Boogie Nights óta". (IMDb: 6,5 pont, Rotten Tomatoes: 79 százalék)

Amit még mindig tudni akarsz a szexről

A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep és a szintén Oscar-díjas Tommy Lee Jones besavanyodott nyugdíjas házaspárt alakítanak Az ördög Pradát visel rendezőjének legújabb filmjében. Az oboázást könyvből és banánnal gyakorló nagyi (Streep) végül megunja a szex helyett már csak horkoló férje lustaságát, és mindkettőjüket bejelenti egy karót nyelt, tengerparti szexterapeutához (Steve Carell), ám az évtizedes rigolyákon túllépés természetesen egyiküknek sem könnyű. A Hollywood Reporter szerint a végeredmény "inkább humoros dráma, mintsem kapuzárási pánikos romantikus vígjáték, de így is tartogat néhány meglepetést és tele van melegséggel", a Boxoffice Magazine pedig már most kijelentette, hogy "ha Streep és Jones nem kap Oscar-jelölést ezért a filmért, akkor valami nagyon rosszul működik a Filmakadémiánál". (IMDb: -, Rotten Tomatoes: 95 százalék)