Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Jamie Foxx tökösebb Samuel L. Jacksonnál

2012.08.28. 12:36 Módosítva: 2012.08.28. 12:37

Jamie Foxx a legújabb Jango-trailerben már majdnem olyan tökös fekete akcióhős, mint Samuel L. Jackson, de ez valószínűleg tudatos döntés a rendező részéről, hiszen a golyófejű sztár lassan már 65 éves nagypapa lesz, nem ugrálhat örökké puskával a kezében. A legfrissebb előzetesnek a végén van pár új jelenet, például amikor a gonosz ültetvényes, Leonardo DiCaprio egy emberi koponyán (ami valószínűleg egy pórul járt rabszolgáé volt) dobol.

A Django egyébként kísérteties hasonlóságot mutat Tarantino egyik kedvenc blaxploitation filmjével, az 1975-ös Boss Niggerrel, amiben egy fekete seriff (Fred Williamson) és az egykori rabszolga seriffhelyettes (D'Urville Martin) robbantotta fel a fél várost és lőtte halomra a banditákat, mindezt természetesen kellemes funkys-soulos dallamokkal kísérve. Tarantino persze sosem titkolta, hogy a videotékás korszaka óta imádja a blaxploitationt. A Jackie Brown főhősének direkt azért választotta Pam Griert, mert a színésznő a fekete akciófilmek (Coffy, Foxy Brown, Friday Foster) ünnepelt sztárja volt a 70-es években, az Inglorious Bastards pedig eredetileg a műfaj másik nagy sztárjának, Fred Williamsonnak az egyik legismertebb filmje volt, aki pont emiatt az életútja miatt kapta meg a bikanyakú vietnami veterán szerepet az Alkonyattól pirkadatigban.

Íme a filmet itthon Django elszabadul címmel januárban mozikba küldő InterCom hivatalos tartalomismertetője:

Az amerikai polgárháború kitörése előtt két évvel játszódó Django elszabadul főszerepét az Oscar-díjas Jamie Foxx alakítja. Ő kelti életre Djangót, akit korábbi tulajdonosai annyira megkínoztak, hogy végül egy német származású fejvadász, dr. King Schultz (az Oscar-díjas Christoph Waltz) kezei közé kerül. Schultz éppen a gyilkos Brittle fivéreket üldözi, és csak Django vezetheti őt nyomra. A szokatlan módszereiben bízó Schultz megvásárolja a rabszolgát, és felajánlja neki: felszabadítja, ha segít neki elkapni a Brittle-fiúkat – élve vagy halva. A doktor be is tartja ígéretét, ám Django mégis vele marad. Együtt, egyre tökéletesebb módszerekkel fogják el az amerikai Dél legveszélyesebb bűnözőit. De a fekete férfit igazából egyetlen cél mozgatja: a feleségét (Kerry Washington) egy rabszolgapiacon látta utoljára, és ő fel akarja kutatni és meg akarja menteni Broomhildát.

A nyomok végül Calvin Candie-hez (az Oscar-díjra jelölt Leonardo DiCaprio), a Candyland nevű hírhedt ültetvény tulajdonosához vezetik a párost, ahol egy Ace Woody nevű kiképző irányításával egymás ellen harcoló gladiátorokat nevelnek a rabszolgákból. Django és Schultz néhány hazugság segítségével bejut a birtokra, de felkeltik Candie hű rabszolgája, Stephen (az Oscar-díjra jelölt Samuel L. Jackson) gyanúját, aki minden lépésüket figyeli, és végül csapdába csalja őket. Ahhoz, hogy a két férfi meg tudja szöktetni Broomhildát, el kell dönteniük, mi a fontosabb számukra: a függetlenség vagy az összetartás, az önfeláldozás vagy a túlélés.