Szabina
2 °C
15 °C

Októberben kerül a mozikba a Rolling Stones-film

2012.08.31. 12:14

Ma már szinte történelmi jelentőségűnek számító felvételekkel gazdagított dokumentumfilm követi végig a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő The Rolling Stones brit rockegyüttes pályafutását, a tinédzser évektől, egészen a tagok rockbálványokká válásáig.

A Brett Morgen rendezte film, amely az együttes 1968-as Jumpin' Jack Flash című számából kölcsönözte a Crossfire Hurricane címet, októberben kerül néhány brit mozi műsorára - jelentette be az együttes szóvivője. A dokumentumfilmet az év vége felé az HBO és a BBC csatornák is műsorukra tűzik.

Az alkotásban helyet kaptak a banda első közös útjait és a korai turnék káoszát megörökítő felvételek, Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood és a korábbi tagok, Bill Wyman, valamint Mick Taylor kommentárjaival fűszerezve.

"Ez nem egyetemi történelem lecke" - húzta alá közleményében Brett Morgen rendező, aki szerint a film lehetőséget ad a közönségnek, hogy bepillantson a bandatagok már-már misztikusnak számító sikertörténetébe, amely során egyszerű kívülállókból a rock királyaivá nőtték ki magukat.