Zsidó szörny ütötte ki a kis Indiana Jonest

2012.09.10. 15:31

A héber mitológiából merítő Démoni doboz lenyomta a hétvégén Shia LaBeouf új filmjét. A szeptember 20-tól itthon is mozikba kerülő horror 9,5 millió dollárt szedett össze Amerikában, míg a szesztilalom idején játszódó Fékezhetetlenre csak 6 millió dollár értékben vettek jegyet. A harmadik helyezést Dennis Quaid új romantikus drámája, a The Words csípte el egy igen szerény, 5 millió dolláros nyitóhétvégével.

A Démoni doboz középpontjában egy 10 éves kislány titokzatos, ősi dobozkája áll: ebből bújik elő a héber mitiológia gonosz, testrabló démona, a dybbuk, aki szörnyű gyilkosságokra kényszeríti a gyereket. Természetesen egy Kabbalát jól ismerő rabbi nemcsak a Gólemet, de a dybbukot is képes megfékezni.

A Kristálykoponyában Indiana Jones fiát alakító Shia LaBeouf ezúttal is fedorakalapot nyomott a fejébe, hogy olyan sztárokkal verekedje és lövöldözzE végig a szesztilalom idején játszódó, Fékezhetetlen című maffiaeposzt, mint Gary Oldman, Guy Pearce és Tom Hardy (a film itthon a héten kerül mozikba).

Az amerikai toplista további helyezettjei:
4. The Expendables - A feláldozhatók 2 2 4,75 millió dollár
5. A Bourne-hagyaték 4,04 millió dollár
6. ParaNorman 3,83 millió dollár
7. Timothy Green különös élete 3,7 millió dollár
8. Képtelen kampány 3,53 millió dollár
9. A sötét lovag: Felemelkedés 3,29 millió dollár
10. 2016: Obama's America 3,28 millió dollár