Rupert Wyatt kiszállt a Majmok bolygója 2-ből

2012.09.18. 16:08
A 20th Century Fox éppen csak magához tért abból a sokkból, hogy az egyik nagyfőnök, Tom Rothman év végén befejezi a munkát, amikor beütött az újabb csapás: úgy tűnik az egyik legfontosabb filmjük folytatásához kell rendezőt keresniük.

A deadline.com úgy tudja, Rupert Wyatt kiszáll a Majmok bolygója 2 remake-jéből. A portál információi szerint Wyatt hasonló okokból távozik, mint Gary Ross a Az éhezők viadala: Futótűz stábjából, azaz túl korainak érzi a 2014 májusi bemutatót, amit azonban a Fox már előre bejelentett.

A Fox egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, de az biztos, hogy valami történik a kulisszák mögött. Wyatt távozása nagy érvágás lenne a stúdiónak, de a Fox és a Chernin Entertainment hisz benne, hogy így is sikerülhet az előző filmhez hasonlóan nagy sikert elérniük. Imádják a forgatókönyvet, amit Rick Jaffa és Amanda Silver letett az asztalra, ezért voltak olyan magabiztosak, amikor bejelentették a film megjelenésének dátumát.

Az első Majmok bolygója 2011-ben (még Wyatt rendezésében) kiválóan teljesített a kasszáknál – világszerte 438 milliós bevételt hozott, így nem csoda, hogy a Fox azonnal készen állt a folytatásra. A nagy népszerűségnek köszönhetően talán akkor sem lesznek gondban, ha Wyatt kiszáll, hiszen ki ne szeretne részt venni egy ennyire sikeres franchise létrehozásában? De a most kiugró rendező sem marad munka nélkül, úgy hírlik, leszerződött az Universal-hoz az Agent13 forgatására, amelynek főszerepére a stúdió már megnyerte magának Charlize Theront, illetve érdekelt lehet a Warner Bros Londongrad című, valós eseményeket feldolgozó filmjében is, amelyben Michael Fassbender játssza majd Alexandr Litvinyenko volt KGB-ügynököt, aki 2006-ban hunyt el, polóniummérgezésben.