Haláleset sokkolta Johnny Depp stábját

2012.09.22. 15:50

Szívrohamot kapott és meghalt egy 48 éves búvár a Lone Ranger című Disney-film Los Angeles-i forgatásán, írja a TMZ. A férfi épp egy nagy víztartály falát tisztogatta belülről, amikor a társai észrevették, hogy nem jön fel buborék a csutorájából. Kihúzták és mentőhelikoptert hívtak a helyszínre, de már nem tudtak segíteni a búváron. A Walt Disney stúdió hivatalos közleményben is megerősítette a hírt és vizsgálatot rendelt el a haláleset pontos körülményeinek kiderítésére.

Nem ez az első kellemetlen hír a Disney évek óta halogatott westernjéről. Tavaly nyáron egyszer már leállt a forgatást, mert a Disney 200 millió dollár alá akarta szorítani a költségeket, Gore Verbinski rendezővel elszaladt a ló, és csak 250 millióból tudta volna összehozni a filmet. Más források szerint viszont nem az elszállt költségvetés, hanem a Cowboyok és űrlények harmatgyenge bevétele késztette arra a Disney-t, hogy idő előtt lelője a következő nagyköltségvetésű westernjét.

A Karib-tenger kalózai-filmeket is közösen készítő Jerry Bruckheimer producerből, Gore Verbinski rendezőből és Johnny Deppből álló triumvirátus végül 215 millióra húzta le a büdzsét és folytatódhatott a munka, főleg mert Depp meglebegtette: ha sokat variál a Disney-főnökség, veszi a cowboykalapját, és a rendezővel együtt távozik. Idén nyáron viszont megint túlköltekeztek, ezért a 250 milliónál is több pénzt eltapsoló Verbinskitől azt kérte a Disney, hogy a spórolás jegyében dobja ki a látványos vonatjeleneteket a forgatókönyvből.

A Lone Ranger forgatását szinte már biztos, hogy valami ősi indián átok sújtja. A pénzügyi gondok és a haláleset mellett ugyanis az időjárás is megnehezíti a stáb dolgát: a viharok több napos leállásokra kényszerítették a stábot, és a díszletet is kár érte. Bónusznak pedig az idei nagy Disney-blockbuster, a John Carter is hatalmasat bukott, így a stúdió vezetői most aggódhatnak, hogy az Amerikán kívül nem túl népszerű western műfajra mennyire lesz vevő a világ többi része.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport