A következő Múmiától jobban fogunk félni

2012.09.25. 10:19
A múmia (1932)
A múmia (1932)

"A következő Múmia-film sötétebb és félelmetesebb lesz", mint a franchise korábbi darabjai, nyilatkozta Az emlékmás rendezője, Len Wiseman, aki jelenleg a Universallal tárgyal a Múmia-franchise rebootjáról. A producerek a  Cowboyok és űrlényeket jegyző Alex Kurtzman és Roberto Ortzi.

„Bob és Alex elmagyarázták, hogyan képzelik az új Múmiát, az alapanyagot sokkal sötétebb megközelítésben dolgoznák fel, így ez a verzió jóval ijesztőbb lesz, mint a korábbiak”- mondta  Wiseman, akire a producerek szerint azért esett a választás, mert „jó abban, hogy mitológiát bontson ki a vásznon, például az Underworld esetében, ami a műfaj egyedi megközelítése volt".

Wisemant a projektben az érdekli, hogy a Múmia még mindig ember. "Az agya még nem egy szörny agya. Még mindig van személyisége: dörzsölt és számító. Megdöbbentő teremtmény, de közben egy igazi gondolkodó lény" - fejtegette.

Vagyis úgy tűnik, az alkotók végre egy vérbeli rémületes mozit készítenek, ami sokkal inkább hajaz az eredeti Múmia-filmekre, melyek komolyan vették az ijesztgetést:1932-ben és 1959-ben is készült Múmia-mozi, utóbbi Christpoher Lee főszereplésével.

„Leástunk a mélybe, a Múmia-történet gyökeréig – magyarázza a producer Kurtzman  –, ami egy horrorfilm, majd valós és érzelemgazdag környezetbe tettük. Az utóbbi időben számos mozifilm bebizonyította, hogy a nézők sokkal többre éhesek. Sok inspirációt merítettünk Michael Crichton könyveiből (a Jurrasic Parkot is ő jegyezte), hiszen igazán tudja, hogyan kell a fantasztikus meséket a modern tudománnyal hitelesen és izgalmasan összekapcsolni”.

A forgatókönyvet jelenleg Jon Spaihts (Prometheus) írja, a filmet a stúdió reményei szerint 2014-ben mutatják be.