Itt a szinkronizált Asterix 4 trailere

2012.10.05. 15:51

Másfél héttel a bemutató előtt készült el az Asterix és Obelix –sorozat negyedik részének (Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!) szinkronja. A film a világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba. Obelixet alakító Gérard Depardieu-t Helyei László, Cézárnak Kulka János kölcsönözte a hangját.

Részben Magyarországon forgatták a filmet, a magyar epizodisták feltűnésére még várnunk kell a bemutatóig. Az imdb-n a magyar részvétellel kapcsolatban csak a magyarországi forgatásnak van nyoma.

Amit biztosan tudunk: Komáromban forgatták a 3D-film egyik leghosszabb, egy ókori arénában zajló rögbimérkőzésen zajló jeleneteit. A rögbimérkőzés kulisszáit még 2011 májusában több mint ötven munkás építette fel, a kéthetes forgatási etaphoz nyolcszáz komáromi és környékbeli statisztát toborzott a stáb.

Az 50 millió eurós (13,35 milliárd forintos) költségvetésű film további jeleneteit Budapesten, Fóton, Máltán és Írországban rögzítették. Az Asterix-sorozat korábbi részei mind több százezres nézettséget hoztak ideahaza, és bár az október 18-i héten 14 film jelenik meg, ugyanennyi nézőben reménykednek.

A történetet René Goscinny és Albert Uderzo képregényfolyamának két kötetéből, az Asterix Britanniában, valamint az Asterix és a normannok című epizódjából gyúrták össze. A sztori szerint az antikvitásban élő, a római hódításnak makacsul ellenálló galloknak át kell kelniük Britanniába, hogy megmentsék a galád rómaiaktól kuzinjukat, Antiklimaxot.