Gengszterdrámán dolgozik Ben Affleck

2012.10.14. 18:00

Egy alkoholtilalom idején játszódó gengszterdráma megírása, megrendezése és sztárszerepének eljátszása foglalkoztatja Ben Afflecket, akinek Az Argo-akció című filmje hamarosan a magyar mozikban is látható.

A színész-rendező Dennis Lehane nemrég megjelent, Live By Night című regényének filmes feldolgozásáról tárgyal. A Bostonban induló történet főhőse rendőr apja ellen lázadva a rosszfiúk oldalára áll, és maga is bűnözővé válik. Az alvilági cselekmény szálai egészen Kubáig vezetnek.

Affleck Pearl Street produkciós cége és Leonardo DiCaprio filmes vállalkozása, az Appian Way együtt látják majd el a produceri feladatokat.

A The Hollywood Reporter online cikke szerint az még nem világos, hogy a gengszterdráma lesz-e az Oscar-díjas Affleck soron következő munkája, ugyanis elvállalta a Végítélet című Stephen King-regény megrendezését a Warner Bros. filmstúdió számára, és a Senkinek egy szót se! című nagy sikerű 2006-os francia thriller angol adaptációjának is helyet kell szorítania naptárjában.

Az 1979-es iráni túszmentésről szóló Az Argo-akciót november 22-től vetítik a hazai mozik.