Ingyen nézhető a legújabb Pixar-kisfilm

2012.10.18. 12:30

Zseniális rövidfilmet tett ki a netre a Pixar stúdió Partysaurus Rex címmel. A Toy Story közönségkedvenc lomha játékdinója, akit Buzz és Woody a világ legnagyobb lúzerének tartanak, hirtelen a fürdőszobai játékok legmenőbb partiarca lesz, mert a gyerek ottfelejti őt a kádban. A Partysaurus Rexbe annyi vizuális humort és Godzilla-kikacsintást zsúfoltak a készítők, hogy minden másodperce kincs, így különösen fájó, hogy moziban csak azok láthatják, akik be tudnak ülni a felújított, térhatású Némó nyomábanra.

Ez a rövidfilm volt a korábban story artistként (Toy Story 2) és animátorként (Hihetetlen család, L'ecsó) dolgozó Mark A. Walsh rendezői bemutatkozása, akire ezek után én már nyugodt szívvel bíznék egész estés Pixar-rajzfilmet is. Walsh csapata sziporkázó könnyedséggel mixelte össze a B-kategóriás szörnyfilmeket a bulizós tinivígjátékokkal, miközben végig megtartották a Toy Story-rajzfilmek hangulatát és egy sereg új, McDonalds-menü mellé csomagolható műanyag játékkal bővítették a brandet. Ez manapság nagy szó, mivel a Disney-logóval ellátott legutolsó két rajzfilm, az Aranyhaj és a Merida is csak a régi klasszikusok ötlettelen újrahasznosítása volt az elképesztő látványvilág máza alatt (itt és itt szidtuk a két mesét).

A Partysaurus Rex egyébként már a harmadik olyan Toy Story-rövidfilm volt a sorban, amit a trilógiához csak lazán kötődő Toy Story Toons-szériában mutat be a Pixar. Az első minikaland a Verdák 2 előtt bemutatott, 2011-es Hawaiian Vacation volt:

Ezt követte szintén 2011-ben a gyorséttermi hamburgermenük gagyi játékait kifigurázó Small Fry, amit a Muppets-mozifilm előtt mutattak be, mivel Breki és a többiek időközben Disney-franchise lettek.

A Pixar 2013-ra és 2014-re két újabb Toy Story Toon-epizódot ígért be, amiket majd a Disney Channelen mutatnak be a mostani három résszel együtt. 2013 őszére egy Halloween-hangulatú, 22 perces rész fog elkészülni, az igen ígéretes Toy Story of Terror! alcímmel, a 2014 tavaszán érkező ötödik részről viszont egyelőre semmit sem tudni.

Tst temp2
Fotó: Pixar / The Walt Disney Company