Kopasz Van Damme gyilkol az év filmjében

2012.10.23. 13:39 Módosítva: 2012.10.23. 13:55

Kedvenc spárgázó kickboxkirályunk, a most épp kopasz és kifestett bohócfejjel gyilkoló Jean-Claude Van Damme régi pályatársával és barátjával, Dolph Lundgrennel forgatta le Universal Soldier: Day of Reckoning címmel a Tökéletes katona 4-et. A filmet még be sem mutatták széles körben, de már most imádják a kritikusok. "Ez a legjobb Tökéletes katona-film" - lelkendezett a Nerdist újságírója, "Intenzív, brutális és gyönyörű" - írja a Crave Online, az Indiewire pedig szerényen csak "az év legjobb odabaszós akciófilmjének" kiáltotta ki. Íme a legfrissebb trailer:

A negyedik részt, amiben a hősi halottak hulláiból kitenyésztett zsoldosok önállósítják magukat, ismét az a John Hyams forgatta le Louisianában, aki a Bulgáriában felvett, 2009-es Tökéletes katona: Egy új kezdettel sikeresen feltámasztotta a Universal Soldier franchise-t.

Korábban ugyanis több videókazettás folytatást is összeférceltek az eredeti főszereplők nélkül, de a 98-as Tökéletes katona 2: Újra fegyverben és a 99-es Tökéletes katona 3 - Befejezetlen ügy nem része a hivatalos kánonnak. Van Damme főszereplésével hivatalosan csak négy film készült: a 92-es első rész, a 99-es Tökéletes katona: A visszatérés, a 2009-es Tökéletes katona: Egy új kezdet és a mostani film, ami november 30-án debütál a mozikban, de előtte már lesz egy netes premierje október 25-én az on demand szolgáltatóknál. (via movieweb)