Fekete lehet a következő James Bond?

2012.10.25. 11:49
Daniel Craig a Magyarországon pénteken bemutatásra kerülő Skyfall című Bond filmmel együtt öt rész erejéig vállalta el a 007-es szerepét, vagyis lassan új Bondot kell keresni. A pletykák szerint a befutó akár egy fekete színész is lehet

Szeptemberben jelentették be, hogy Daniel Craig a nálunk pénteken debütáló 007 – Skyfall után még két Bond filmet vállal, utána valószínűleg kiszáll a 007-es szériából. Így a producereknek el kell kezdeniük keresni az utódját. A The Huffington Post megszólaltatta a legújabb James Bond film egyik női szereplőjét, Naomie Harrist, aki szerint hamarosan ki is választhatják a lehetséges utódot – méghozzá a színesbőrű Idris Elbát.

A 36 éves színésznő azután következtetett erre, hogy Elba találkozott a film egyik producerével, Barbara Broccolival. „Nem is tudtam erről a beszélgetésről, de nemrég forgattam Idrisszel és kiderült, hogy találkozott Barbara Broccolival, így elképzelhető, hogy a jövőben az új James Bondot egy fekete színész alakíthatja” – mondta el a lapnak a színésznő, akit a 007-es lehetséges utódja mellett a Skyfallban játszott szerepéről, valamint kedvenc Bond filmjéről is kérdeztek. Naomie Harrist egyébként nem azért szeretjük, mert olyan jól értesült. A fekete James Bondot ugyan nem lehet kizárni, ahogy mondjuk a fehér és szőke Jackie Chan sem lehetetlen, de akkor már előbb lesz pakisztáni őfelsége 007-es ügynöke.

Idris renoméja egy esetleges Bond szereppel csak tovább nőne, de így is jelentős szerepeket tudhat magáénak: többek között szerepelt a 28 héttel később, az Amerikai gengszter, a Spíler, a Thor és legutóbb a Prometheus című filmekben. Viszont az elmúlt évtizedek James Bond filmjeit figyelembe véve nehéz dolga lenne, elvégre egy új 007-es ügynöknek meg kell küzdenie a rajongók kegyeiért - ami kezdetben még Daniel Craignek sem sikerült maradéktalanul. Így egyelőre csak egyes rajongók álma maradhat, hogy James Bondot valaha is fekete színész alakíthatja.