Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Johnny Depp 20 millió dollárért játszik egy kezdő scfijében

2012.10.25. 17:29 Módosítva: 2012.10.25. 17:30

Húszmillió dollárt kaphat a The Hollywood Reporter értesülése szerint Johnny Depp a Transcendence című sci-fi főszerepéért. A színész szerződéséről éppen most tárgyalnak az Alcon Entertainment produkciós cégnél. A hírek szerint Depp húszmillió dollár mellett a bevétel 15 százalékával kalkulálhat, ha aláírja a papírokat.

A Transcendence Wally Pfisner első rendezése lesz. A filmes korábban olyan produkciók operatőre volt mint A sötét lovag: Felemelkedés és az Eredet.

A forgatókönyv a kezdő Jack Paglen munkája. A történetről nem sok szivárgott ki, csak annyit tudni, hogy főhőse olyan számítógépet alkot, amelyben felébred az értelem, de nagyon rosszindulatú. A hollywoodi szaklap forrásai szerint a nézők a 2001: Űrodüsszeia és az Eredet egyvelegére számíthatnak.

Pfister a szereposztásnál Naomi Rampace-re, James McAvoyra és Tobey Maguire-re is gondolt. Egy mellékszereppel az Oscar-díjas Christoph Waltzot is megkereste. A debütáló rendező munkáját régi alkotótársa Christopher Nolan és annak felesége, Emma Thomas segíti executive producerként.

"Nagyon izgatott vagyok és szerencsésnek érzem magam, hogy Johnnyval dolgozhatok. Kreatív és okos művész, úgy érzem igazi mélységet tud adni a szerepnek és az egész történetnek" - fogalmazott Pfister a Hollywood Reporter szerint.