Star Wars-őrültek megépítik Han Solo űrjárgányát

2012.10.25. 12:46
A Millenium Falcon a Star Wars univerzum egyik leismertebb űrhajója, mely elválaszthatatlanul összeforrt a filmszériával. Most néhány elvakult rajongó őrült vállalkozással tiszteleg a filmek előtt – megépítik Han Solo űrhajójának tökéletes mását

Valakinek nagyon sok szabadideje lehet, ugyanis arra szánta magát, hogy felépíti a Csillagok háborúja-széria egyik legismertebb űrjárművét, a Millenium Falcont. Elsőre ez nem is hangzik átlagon felüli tettnek, de ha hozzátesszük, hogy Han Solo csempészhajója 1:1 arányban készül – azaz tényleges méretűre tervezik –, akkor máris durvább az összkép.

A GeekTyrant beszámolója szerint az amerikai Chris Lee, és geekekből álló csapata, már neki is álltak felépíteni a kultikus űrhajót, a Millenium Falcont.A vállalkozás lényege, hogy 2017-re, de legkésőbb 2019-re elkészüljön Han Solo csempészhajójának tökéletes, igaz röpképtelen mása. Ezzel a tettével Lee máris kivívta az oldal szerkesztőinek tiszteletét, ugyanis „minden idők egyik legelvakultabb Star Wars-fanjának” kiáltották ki.

A projekt – sok hasonló tervvel ellentétben – nem kamu, ugyanis már el is kezdte a lelkes amatőrökből álló csapat, ráadásul már haladnak is, a hírekről folyamatosan beszámolnak saját weboldalukon. Igaz, még elég messze vannak attól, hogy befejezzék a terveik szerint 35 méter hosszú, 25 méter széles, és az antennával együtt majdnem 10 méter magas konstrukciót.