Javier Bardem kirohant a spanyol kormány ellen

2012.11.06. 11:58

A színész arra használta fel a James Bond-film, a Skyfall promóciós körútjának interjúhelyzetét, hogy kritizálja a spanyol miniszerelnök, Mariano Rajoy kormányát. Mint mondta: elégedetlen azzal, hogy az ország vezetése a munkanélküliséget arra használja fel, hogy megnyirbálja a dolgozók jogait.

Bond legújabb főgonosza, a kiberterrorista Raoul Silva alakítója a Nem vénnek való vidék után ismét bebizonyította, hogy hiteles egy pszichopata gonosz szerepében. Másfajta rosszfiú szerepét tölti be azonban spanyol politikában, legalábbis a hatalmon lévő spanyol konzervatív néppárt szemében.

"Nagy svihák az, aki azt meri állítani, hogy a magas munkanélküliségnek köze van a kormányzáshoz - kommentálta Bardem interjúját Twitteren Rafael Hernando, a párt szóvivője. A színész azzal vádolta a kormányt, hogy az ország magas, 15 százalékos munkanélküliségi arányát arra használja fel, hogy visszavegyen a dolgozók jogaiból.

"Ez a kormány az iskolás gyerekek ceruzáiból és füzeteiből akarja rendezni az államadósságot" - nyilatkozta a színész. Bardem baloldali színészcsaládból származik, és nem egyszer tűnt fel kormányellenes tüntetéseken is, különösen akkor, amikor az állam súlyos adóval sújtotta a színház- és mozijegyek árát.

"Egy Miamiba élő milliomos felületes vagdalkozása" - kommentálta Bardem kirohanását Rafael Hernando. Bardem amúgy ideje nagyrészét családjával együtt Madridban tölti.