Pompei pusztulásáról is készül egy Titanic

2012.11.14. 12:21

A Trónok Harcából ismert Kit Harington játssza a főszerepet A kaptárat is jegyző Paul W.S. Anderson katasztrófafilmjében, ami a Pompei városát betemető Vezúv i.sz. 79-es kitörését dolgozza fel.

Az időszámításunk szerint 79-ben kitörő Vezúv, és a nyomában járó forró hamu és láva okozta tömegpusztítást, a világtörténelem egyik leghíresebb katasztrófáját már számos alkalommal adaptáltak vászonra. Anderson kosztümös kalandfilmként dolgozza fel a történetet, ami egy, a Titanicéhoz hasonló költségvetést, és szerelmi mellékszálat kap.

Harington egy bárkán ragadó rabszolgát alakít, akinek versenyt kell futnia az idővel, hogy szerelmét és a legjobb barátját, a helyi Colosseumban csapdába eső gladiátort is meg tudja menteni a kínhaláltól.

Anderson, aki nemrég fejezte be a 221 millió dolláros bevételt hozó A kaptár - Megtorlást, a színész Jeremy Bolt és a Kaptár sorozatért is felelős Robert Kulzer mellett a film harmadik producereként is kiveszi a részét a film készítéséből.

Harington legismertebb szerepében John Snow-t, a HBO által gyártott Trónok Harcának egyik főszereplőjét alakítja.

A színész korábban szerepet vállalt egy 2013-ban megjelenő kosztümös fantasyban és szinkronszínészként a Dreamworks készítette Így neveld a sárkányodat folytatásában. Szintén szóba került, hogy Harington alakítaná a Warner Brothers által megszellőztetett Arthur & Lancelot néven futó projekt egyik főszerepét is, de ezt átmenetileg fiókba tették.