Minden napra jut egy új Hobbit-videó

2012.11.16. 09:37

Szinte minden nap kijön egy újabb tévéreklám, bővített előzetes, poszter vagy ingyenesen meghallgatható filmzene a december 13-án mozikba kerülő A hobbit: Váratlan utazáshoz, kedvenc filmes blogunk, a Geektyrant pedig szorgalmasan kiposztol mindent. Ma például ezt a videót, amiben egy eddig még nem látott jelenetben Zsákos Bilbó (Martin Freeman) a tizenhárom sárkányvadászatra induló törpével vitatkozik azon, miért is gyalogolnak ennyit:

A fenti videó már a hatodik tévés előzetes volt a filmből. Pár napja jött ki egyébként az ötödik Hobbit-teaser, amiben egy eddig nem látott jelenetben Balin (Ken Stott) nevezi levélvágó késnek Bilbó kardját:

Ez pedig itt a japán narrátoros, új nemzetközi trailer, amiből most már világosan kiderül: Peter Jacksonék a sok éneklés és a vicces párbeszédek mellett olyan látványos csatákkal bővítették ki az 1937-es meseregényt, amiket Tolkien letudott másfél sorban.

A történet második része, amiben a törpék legyőzik Smaugot, a sárkányt, The Hobbit: The Desolation of Smaug címmel fog mozikba kerülni jövőre, 2014-ben pedig jön a trilógia záródarabja, a The Hobbit: There and Back Again. Akik szerint az eredeti Hobbit túl vékonyka három grandiózus mozifilmhez, ne felejtsék el: Peter Jackson stábja a Gyűrűk Ura függelékéből olyan történetszálakat is beletett a Hobbitba, mint Gandalf nyomozása Dol Guldur erődjében, ahol a bölcs és jóságos varázslónak (igen tudjuk, nem az, hanem egy maia a Harmadkorból) el kell kapnia a Nekromanta bőrébe bújt Szauront.