Botond, Mózes
EUR 385,08 Ft
USD 369,56 Ft
12 °C
29 °C

Oscar-esélyes lehet Jack Black

2012.11.16. 13:07

A legnagyobb függetlenfilmes online magazin, az IndieWire sorba szedte a 2013-as Oscar-díjkiosztó legnagyobb esélyeseit a legjobb férfi főszereplő kategóriában. A lista élére a komikus Jack Black került, aki idén a Börni, az eszelős temetőssel vetette magát észre. A Hollywood Reporter kritikusa Jack Black legjobb alakításának nevezte a  temetkezési vállalkozó szerepét. Ezen kívül a film idén a legnagyobb bevételt elért független film lett az USA-ban. Black első helyezése a listán (amin olyan férfiszínészek szerepelnek még, mint Richard Gere és Matthew McConaughey) azért is meglepő, mivel eddig inkább egyszerűbb szerepeket alakított (Rocksuli, Trópusi vihar). A film december 13-án rajtol a magyar mozikban, műfaja szerint fekete komédia. Jack Black egy temetkezési vállalkozót alakít, aki kinyír egy gazdag özvegyet és vígan költi a pénzét.

A tipplista második helyén álló Richard Gere-nek eddig nem jött össze az Oscar-jelölés, egy Arany Glóbusszal büszkélkedhet, de most komoly esélye van az Arbitrage című thriller milliárdosaként a nominálásra. A harmadik helyet megosztva az idehaza a közelmúltban bemutatott Az utolsó műszak zsarupárosát alakító Jake Gyllenhaal (egyszer már jelölték Oscarra) és Michael Peña (még nincs jelölése) érte el. Az esélyeket latolgatók kiemelték a film meglepően jó kritikai fogadtatását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek