Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Nem akar Star Wars 7-et a L'ecsó rendezője

2012.11.19. 10:24 Módosítva: 2012.11.19. 11:03

A Moviewebtől a Hitfixen át a Huffingtonpostig minden szórakoztatóipari blog azon pörög, hogy a kétszeres Oscar-díjas Brad Bird, akinek a filmográfiájában csupa olyan kasszasiker található, mint a Hihetetlen család, a L'ecsó vagy a Mission: Impossible 4, nem vállalja a Csillagok háborúja VII. epizódjának rendezését. Az 55 éves írő-rendező-producer-animátor a Twitterére írta ki, hogy a 2015-re beígért fénykardozásból köszöni, nem kér, helyette leforgat inkább egy másik grandiózus sci-fit George Clooney-val, 1952 címmel.

incredibles-930x707
Fotó: Facebook / Tumblr

A fanatikus Star Wars-rajongók közül viszont sokan azt mondják, hogy az egész csak kamu, és valójában tényleg Brad Bird az új rész rendezője. Csak most is ugyanúgy megy a titkolózás és a ködösítés, mint amikor a 80-as évek elején Blue Harvest munkacímen forgatták a Jedi visszatért, hogy ne lógjon a stáb nyakán a kiéhezett hiénaként a média. (A rajongók egyébként ezt a véleményt annak ellenére hangoztatják, hogy Clooney készülő sci-fijéről már a Disney-Lucasfilm házasság előtt is voltak hírek).

Egy másik Disney-közeli rendező, a Bosszúállókért az egekbe magasztalt Joss Whedon ugyancsak azt mondta, nem vállalja a Star Wars 7-et a Bosszúállók 2 miatt, a 8. rész azonban még nincs lefoglalva senkinek.