Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Cine hírblog

Friss kommentek

comment:com

Folytatódik a zombivadászat
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The Walking Dead-del való crossoverezés eléggé odavert az egyéni történetvezetésnek, nem véletlen, hogy az eredeti showrunner kézzel-lábbal tiltakozott ellene, és inkább kiszállt a buliból.

3D-ben láthatjuk a pucér Kate Winsletet

2012. április 6., 15:14 Módosítva: 2012.04.06 15:17
13

Amerikai pite: A találkozó

A nagy remake- és folytatásgyártó láz az Amerikai pite-szériát is bedarálta. A hivatalos negyedik részben visszatér az 1999-es, első mozifilm összes emlékezetes szereplője: a pitekufircoló Jason Biggs, az oboázó Alyson Hannigan, az idióta apát alakító Eugene Levy, a hülye Seann William Scott, a vasalóállú Chris Klein és Stifler mamája, Jennifer Coolidge, aki egy egész generációnak véste az agyába, mit jelent a MILF rövidítés. Az új rész forgatókönyvét a Kalandférgek-franchise kitalálói, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg írták, és ők lettek a rendezők is. A film megosztja a kritikusokat: Amerika Réz Andrása, Roger Ebert a deja vu-érzés ellenére is jókat tudott röhögni rajta, Hollywood Reporter kritikusa szerint viszont "a Judd Apatov-féle szexcentrikus vígjátékok korában már egyáltalán nem vicces, ha egy harmincas férfi meztelenül áll a konyhában". Mivel az amerikai premier pénteken lesz, bevételi adatokat még nem tudunk. (IMDb: -, Rottentomatoes: 61 százalék)

Titanic 3D

James Cameron Titanicjából egy fontos jelenet sem hagytak ki. 1997 óta mindenki látta már a filmet, úgyhogy ugyanazt képzeljék el térhatásban. Mást nem tudunk mondani, mert a hajó most is elsüllyed. (IMDb: 7,5 pont, Rottentomatoes: 87 százalék, Index-ítélet: 4/10)

Tovább

Csak 2015-ben kerül mozikba az Avatar 2

2012. április 6., 15:06 Módosítva: 2013.05.07 11:24
7

James Cameront az utóbbi időben nagyon lekötötte a Mariana-árokba szervezett tudományos expedíció és a Titanic 3D-változata körüli felhajtás, ezért az Avatar régóta várt folytatása csak 2015-ben kerülhet a mozikba, jelentette be John Landau, a film producere. Bár Cameron korában egyszer sem jelölt meg pontos határidőket az Avatar tervezett folytatásainak forgalmazására, a második részt a tervek szerint 2014-ben, a harmadikat pedig 2015-ben láthatták volna a nézők.

"A folyatatás a víz alatti világba vezet, elhagyja és visszatér oda" - nyilatkozta a producer a Hollywood Reporternek, majd kihangsúlyozta: bár egyhuzamban készül majd a két folytatás, mindkét filmet önálló alkotásként kell kezelni, és úgy is fogják. Közben Cameron már megkezdte a közös munkát az új-zélandi Weta Digital speciális effektus céggel, amely egy víz alatti motion capture-rendszer kidolgozásán fáradozik. Az új technika segítségével népesíti majd be a rendező a Pandora bolygó óceánjainak világát, ahol az Avatar 2 játszódik. Landau azt is elárulta, hogy a film nem csak víz alatti jelenetekből épül föl. Olyasmire számíthatnak a nézők, mint a lebegő hegyek esetében, amivel az első részben találkoztak.

 • 2013 elején startol az új X-Men forgatása

  2012. április 6., 13:53 Módosítva: 2012.04.06 14:38
  48

  Igen elfoglalt lesz jövőre Jennifer Lawrence: a 20th Century Fox 2013 februárjában újra eljátszatná vele a pucér alakváltó lányt, Mystique-et, a Lionsgate stúdió pedig újabb dollármilliókat akar keresni az Éhezők viadala 2-vel, amiben szintén a 21 éves színésznő a főszereplő. Az X-Men: Az elsők folytatását ismét a Guy Rithcie-filmek producere, brit Matthew Vaughn rendezné, aki a Kick Ass után a mutánsos előzményfilmmel is kivívta a rajongók és a kritikusok imádatát. Az X-Men 2. forgatókönyvét szintén egy angol írja: Simon Kinberg 2009-ben a Sherlock Holmes sztoriját rakta össze Guy Ritchie-vel, idén pedig Timur Bekmambetovnak és Seth Grahame-Smith-nek segített be az Abraham Lincoln: Vampire Hunter forgatókönyvénél. Az új filmben természetesen visszatér a fiatal Xavier professzor (James McAvoy) és Magneto (Michael Fassbender) is. (via slashfilm)

  2769863 827299768c36d5fac734bbb9c557c83b wm
  Fotó: Fórum Hungary

  Szeretek egyedül, digitális szörnyekkel játszani

  2012. április 6., 12:28 Módosítva: 2012.04.11 15:32
  0

  Nicole Kidman lesz a monacói hercegnő

  2012. április 6., 11:48 Módosítva: 2013.01.18 14:09
  7

  Nicole Kidman játszhatja a legendás hollywoodi sztárt, Grace Kellyt, a monacói herceg feleségét egy kis költségvetésű független produkcióban. A 44 éves, Oscar-díjas színésznő már szerződéséről tárgyal, írta csütörtökön a Hollywood Reporter. A Grace of Monaco című film 15 millió dolláros költségvetéssel a Piafot jegyző Olivier Dahan rendezésében forog majd, hangulatában A király beszéde című Oscar-díjas történelmi drámát idézi majd. A forgatókönyvet Arash Amel írta. A film nem Grace Kelly életrajzát dolgozza fel, ehelyett a monacói hercegség hat hónapjára koncentrál 1962-ben, amikor az adóparadicsomnak számító miniállam feszült viszonyba került Franciaországgal.

  Grace Kelly 1952-ben lopta be magát a nézők szívébe, amikor Gary Cooper partnerét játszotta a Délidő című westernben. Ezt követően három, ma már klasszikusnak számító Hitchcock-filmben kapott főszerepet. Ragyogó pályafutásának Rainier monacói herceggel 1955-ben kötött házassága vetett véget. Az egész világot sokkolta, amikor 1982-ben autóbalesetben életét vesztette. Temetését közel százmillióan nézték a tévében.

  2014 ben visszatér a náciverő Kapitány

  2012. április 6., 10:28 Módosítva: 2012.04.06 10:46
  0

  Nincs a Marvel bejelentésében igazából semmi meglepetés: Chris Evans már eredetileg is három filmre írt alá, így az idei év egyik nagy durranásának szánt Bosszúállók után ismét beöltözhet majd az amerikai zászlós spandexba. Az Amerikai kapitány 2 rendezőjéről és forgatókönyvírójáról egyelőre semmit sem tudunk, de az biztos, hogy ha a korábbi gárdára bízzák a sztorit (Joe Johnston, Christopher Markus, Stephen McFeely), nagy baj nem lehet. Az első részről tavaly ezt írtuk: "vicces és látványos, ráadásul egyszerre tiszteleg az összes II. világháborús popkulturális ikon előtt a régi kalandképregényektől kezdve (Spy Smasher, Doc Savage és a többiek) Indiana Joneson át a Wolfensteinig". A második rész 2014. április 4-én kerül a mozikba. (via Den of Geek)

  Daniel Craig három Bond-lányt dönget

  2012. április 6., 09:56 Módosítva: 2013.06.03 10:51
  7

  A görög bombázó, Tonia Sotiropoulou is csatlakozott az idén ősszel mozikba kerülő új Bond-film, a Skyfall stábjához. A Den of Geek már azt is kiszivárogtatta, hogy mi lesz a szerepe: a film legelején, egy isztambuli szexjelenetben akarja megölni a főhőst, pont úgy, ahogy az egzotikus ázsiai szerető tette volna a Csak kétszer élszben Sean Connery-vel.

  görögbige
  Fotó: Greek Reporter

  A James Blondnak csúfolt Daniel Craig egyébként két másik nőt is ágyba visz a filmben: a francia Bérénice Marlohe a szokásos femme fatale-t alakítja, a Karib-tenger kalózaiból ismerős Naomie Harris pedig valószínűleg az a kötelező MI6-ügynöknő lesz, akinek az ágyjelent után meg kell halnia (lásd a Tűzgolyó bikinis összekötőjét, Martine Beswicket, vagy legutóbb az olajba mártott Gemma Artertont).

  Tovább

  A Csak a szél nem romáknak készült

  2012. április 5., 19:36 Módosítva: 2016.01.19 12:10
  42

  A cigányvadászatpert feldolgozó blog kutatási területe, témája filmformát öltött, nem is akármilyet. A berlini fesztiválon díjazott Csak a szél magyarországi bemutatója előtt a rendező Fliegauf Bence elment a szerkesztőkkel, Vágvölgyi Andrással és Debre Zsuzsannával a tárgyalásra, utána beszélgettek cigányokról, gyilkosokról, fekete pickupról és egy játékfilm lehetséges hatásairól.

  Fáj, amikor lőnek

  2012. április 5., 19:36 Módosítva: 2012.04.05 19:36
  64

  A cigányok elleni gyilkosságsorozat a kétezres évek egyik legnagyobb ügye volt Magyarországon, és az maradt még ma is, bár a hazugságok hálójába fonódó, több mint egy éve tartó büntetőpert már egyre kevesebben figyelik. Ebben az ügyben a személyes és egy egész közösséget érintő tragédia mellett benne volt Magyarország szinte minden nagy kérdése: az elviselhetetlenné vált, valós társadalmi feszültségek, a gyilkossá váló rögeszmék és egy intézményrendszer teljes kudarca. És egy csomó mélyen emberi részlet a támadások után a túlélők újrakezdési kísérleteitől a vallomásait visszavonó koronatanúig, aki azt mondta, fantáziavilágban élt, miközben a vádlottakra vallott.

  Középpontban az áldozatok

  Fliegauf Bence nehéz feladatot vállalt azzal, hogy ennek a témának vágott neki. Hogy milyen nehezet, azt jól mutatja az emlékezetes kormánypropaganda-akció Berlinből, amikor a KIM munkatársai prospektusokkal árasztották el a bemutatótermet, hogy elmagyarázzák a külföldi újságíróknak, ennyire azért nem rossz a helyzet nálunk. Fliegaufnak úgy kellett bemutatnia ezt a nagyon összetett ügyet, hogy azért visszaadjon valamit annak valóságából, de közelebb is vigyen annak megértéséhez, ne pedig tovább szítsa a feszültségeket. Hogy ne legyen ebből a filmből is egy újabb Szíven szúrt ország.

  Ehhez azt a módszert választotta, hogy eltávolodik a valóságtól, ugyan a valódi ügyet veszi alapul, de játékfilmet forgat, amatőr szereplőkkel. A történet három fontos oldala – az elkövetők, az áldozatok és a hatóságok – közül pedig leszűkíti a fókuszt az áldozatokra, illetve indirekt módon a hatóságokra. Fliegauf ezt vállalta, amit azért fontos az elején tisztázni, mert már az is önmagában lényeges állítás, ki mit tart elsődlegesnek az ügyből.

  A magyar bemutató a film szempontjából a lehető legjobb körülmények között zajlott le, leszámítva persze, hogy húsvétkor az emberek inkább könnyed vígjátékokat akarnak nézni. Mire bemutatják nálunk, a nézők tudják, a film óriási siker volt Berlinben, megnyerte a zsűri nagydíját, a külföldi kritikusok többsége imádta, az ország mostanában megtépázott megítélésének pedig nemhogy ártott, de kifejezetten jót tett a szembenézés ezzel a témával.

  Mégis, ha szembenézésről beszélünk, akkor lényeges ugyan, hogy mit gondolnak róla a világ minden részén, de a film igazi próbája az, milyen hatást kelt itthon, és mit kezdenek vele a magyar nézők.

  Tovább

  Megutaztatják a kisfilmeket

  2012. április 5., 16:06 Módosítva: 2012.04.05 16:06
  0

  Hat kisfilmet és alkotót turnéztat a Daazo.com a visegrádi országokban, hogy a végén a budapesti díjátadón gazdára találjon az 1000 eurós fődíj, de emellett a visegrádi országok együttműködési lehetőségeit is feltérképezik a Titanic Fesztivál keretében rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A magyar résztvevő Csuja László Foszfor című filmjével.

  Március 23-ig több mint 120 nevezés érkezett, mintegy 1300 percnyi hosszban a négy országból, a filmkészítők átlagéletkora 25 év. A beérkezett filmek közül a Daazo.com választotta ki azt a hatot, amelyet a négy országon átívelő turnéra visz alkotójával együtt.

  Tovább

  Oliver Stone a drogkartell ellen

  2012. április 5., 14:56 Módosítva: 2012.04.06 12:04
  9

  Egy karrier vége

  Nagy meglepetés érte Hollywood dolgozóit, amikor meghallották, hogy az Oscar-díjas rendező, Oliver Stone a forgatás előtt megfogadta, nem kokainozik, ahogy a Sebhelyesarcú forgatókönyvének írásakor, nem gombázik, ahogy a Született gyilkosoknál tette, nem LSD-zik, nem füvezik, ahogy mindig szokta. A stúdió a pénzt ezek után érthető okokból megvonta.

  (vl)

  Oliver Stone a Tőzsdecápák 2. része után újra kevésbé akar komoly dolgokat megfogalmazni, inkább színes-pörgős krimit készít a népszerű író, Don Winslow Barbár állatok (Savages) című regényéből, ami a New York Times 2010-es listáján a top 10-be került.

  A film két marihuána-termesztő srácról szól, akiknek közös barátnőjét elrabolja a mexikói drogkartell embere. A főszerepet Aaron johnson és Taylor Kitsch alakítják, utóbbi a Friday Night Lights miatt szeretünk, de igazi filmes karrierje a Disney-filmmel, a John Carterrel indult be. A behajtót Benicio Del Toro alakítja. Oliver Stone nem ellensége a könnyűdrogok legalizálásának, és ismerve filmjei politikai indítékát, valószínűleg fontos szerepet kap majd a téma.

  A filmben Benicio Del Toro, Salma Hayek, John Travolta, Uma Thurman, Emile Hirsch, Aaron Johnson és Taylor Kitsch is szerepet kapott. A Barbár állatok bemutatóját előrébb hozták a nyárra, annyira jónak ítélte a stúdió, nálunk ősszel krülhet mozikba. A film plakátja viszont pont olyan, mint a Bábelé volt.

  Újraéled A múmia

  2012. április 5., 12:49 Módosítva: 2012.05.30 18:28
  8

  A szerep

  A népszerű, tehetségesnek hazudott színész, Branden Fraser hónapok óta ki sem mozdult Los Angeles-i lakásából. Az újságírókat és rajongókat is elhajtotta, annyira várta, hogy megérkezzen a nagy szerep. Bespájzolt konzervből, lisztből, cukorból, nem akart kimozdulni, hogy a nagy szerep megtalálja. Csak várta, hogy jöjjön az az átkozott szerep. Közben minden készlete kiürült, de ő nem mozdult. Előbb csak fogyni kezdett, majd bőre kiszáradt, teste összeaszott.

  A hónapokból évek lettek, a szerep nem jött, Fraser csalódottan, méla belenyugvással törődött bele.

  Más: Néhány évvel később Brendan Fraser főszereplésével bemutatták A múmiát, amit úgy játszott el, ahogy előtte és utána soha senki.

  (vl)

  A Universal Pictures megegyezett az új Ridley Scott-film, a Prometheus írójával, Jon Spaihtsszal, hogy újraélesztik A múmia-franchise-t.

  Stephen Sommer 1999-es A múmia című sikerfilmje, melyben a főszereplő Breandan Fraser és Rachel Weisz volt, 415 millió dollár bevételt termelt világszerte. A 2004-es folytatást 433 milliót hozott, míg Rob Cohen A múmia – A sárkánycsászár sírja című rendezése 401 milliót.

  „Hasonló lehetőségnek látom ezt, mint a Prometheust – mondja az író. – Vissza tudok térni egy történet gyökeréhez, aminek félelmetes az anyaga, és sötét a világa."

  Spaihts, aki 2012-ben rajta volt a Variety legjobb forgatókönyvíróinak tízes listáján, jelenleg épp a World War Robotot írja – illetve egy cím nélküli, űrben játszódó kalandfilmet Jerry Bruckheimernek. Legutóbbi munkája A legsötétebb óra volt.

  Scarlett Johansson mellel ver

  2012. április 5., 12:12 Módosítva: 2012.04.06 10:46
  8

  Polgártársak!

  Ezeket a kis testi hibával született köröket ki vigasztalja meg?

  Scarlett Johansson lekötözve is félelmetesen verekszik a Bosszúállók 43 másodperces jelenetében. A Fekete özvegyet elkapják a jelenetben, lekötözik, szívóznak vele, de természetesen ezt rosszul teszik. Mell, erőszak és szaltó van a jelenetben, így nagy problémánk már nem lehet. Április 26-án érkezik a magyar mozikba.

  80 éves lenne a Stalker és a Solaris atyja

  2012. április 5., 00:24 Módosítva: 2015.09.29 14:33
  451
  Tarkovsky

  80 éve, 1932. április 4-én született egy kosztromai kis faluban Andrej Tarkovszkij, a szovjet filmipar egyik legismertebb író-rendezője, aki a 72-es Solarissal és a 79-es Sztalkerrel is megmutatta Hollywoodnak, milyen az igazán jó scifi. Ezzel a két kultfilmmel Tarkovszkij nem csak a kommunista blokk scifi irodalmának legjobbjai, Stanislaw Lem és a Sztrugackij-testvérek előtt tisztelgett, de mozgóképbe sűrítette az összes olyan filozófiai, vallási és természettudományos tudást, amit a rendezői karrierje előtt szívott magába a Keleti Nyelvek Intézetében, a Bányászati Intézetben és két éves szibériai geológiai expedíciója alatt.

  A rendező 1954-ben iratkozott be a Moszkvai Filmfőiskolára, és három kisfilm után az 1962-es Iván gyermekkora című, második világháborús opusszal elnyerte a velencei Aranyoroszlánt és a San Francisco-i Golden gate-díjat is. Következő nagy filmje a híres középkori ikonfestő, Andrej Rubljov életét dolgozta fel. Bár Cannes-ban 69-ben FIPRESCI-díjat kapott érte, az elkészítésére majdnem egy évtizede ráment: a forgatókönyvet még 1962-ben küldte el a Moszfilmnek, de a pártvezetés éveken keresztül újraíratta és újravágatta vele a végeredményt. Viszont a forgatás alatt ismerkedett meg Larisza Kizilovával, aki második felesége lett, és 1970-ben gyereket is szült neki.

  A Szovjetunió válasza az Űrodüsszeiára

  Tarkovszkij a 72-es Solaris című scifiben a legendás lengyel scifi író, Stanislaw Lem azonos című regényéből készült. Cannes-ban a FIPRESCI-díjat, és a zsűri különdíját is megkapta, a legnagyobb kritikusa azonban maga Lem volt, mert a Tarkovszkij-féle befejezés felháborítóan tudománytalan lett, ráadásul a Tarkovszkij szerinte a Bűn és bűnhődést forgatta le az eredeti Solaris-regény helyett. A filmben egy földi expedíció először veszi fel a kapcsolatot egy idegen létformával, azzal a plazmaóceánnal, ami az elfojtott emberi emlékek alapján neutrínóból képes összerakni olyan halhatatlan humanoidokat, akik külsőre hasonlítanak egy-egy olyan személyre, akik fontosak voltak az űrhajósok életében (a főszereplő pszichológus például folyamatosan öngyilkos exneje hasonmásaival találkozik).

  Bár a filmet sokan az 1968-as Űrodüsszeiára adott szovjet válaszként jellemzik, a rendező és Mihail Romagyin díszlettervező végig arra törekedtek, hogy a Solaris a lehető legkevésbé hasonlítson Kubrick klasszikusára. A film idegen létformája, aki akár az emberi agy legmélyebb bugyraiban lappangó dolgokat is képes valósággá változtatni, később olyan scifiket ihletett meg, mint a 98-as Gömb vagy a Steven Soderbergh-féle 2002-es Solaris.

  Tovább

  Itt a Torrente 4 magyar előzetese

  2012. április 4., 18:01 Módosítva: 2012.04.04 18:56
  583

  "Mivel a Torrente 4 eredeti hivatalos előzetese egy háromperces videóklip-szerű kavalkád volt, a magyar piacra egy új előzetest vágtunk össze", írta közleményben a Parlux Entertainment forgalmazócég vezetője.

  Majdnem három héttel csúszik a tervezetthez képest a film magyar premierje, április 19-re, amikor a Csatahajó is indul. Már 2011-ben bemutatták külföldön a spanyol rendezőcézár, Santiago Segura kedvenc szexmániás, tapló, alkesz rendőrfigurájának negyedik szereplését.

  New York-i Emmy-díj a BFZ-ről szóló filmnek

  2012. április 4., 14:56 Módosítva: 2012.04.04 14:56
  75

  New York-i területi Emmy-díjat nyert a művészeti eseményekről szóló televíziós munkák között a Budapesti Fesztiválzenekart (BFZ) bemutató A Joyous Sound (Egy örömteli hang) című alkotás.

  A ulie Cohen rendezte film a Budapesti Fesztiválzenekar életéről, mindennapjairól, a próbákról, a koncertekre való felkészülésről, a lemezfelvételekről, a turnékról és a Lincoln Center-beli fellépéseikről számol be. Az A Joyous Sound: Maestro Ivan Fischer and the Budapest Festival Orchestra című összeállítást, amely a New Yorkot és környékét lefedő Thirteen/WNET közszolgálati csatorna számára készült, a hosszabb lélegzetű művészeti műsorok kategóriájában díjazták a vasárnap éjjel tartott New York-i díjátadón.

  Trailerrel parodizálják Az éhezők viadalát

  2012. április 4., 14:23 Módosítva: 2012.05.02 22:29
  0

  Paródiatrailert készített a Sony Pictures Animation a legújabb animációs filmjéhez, a Kalózok - A kétballábas banda alkotáshoz. A héten megjelent 30 másodperces kliphez úgy vágták a film jeleneteit, hogy Az éhezők viadala küzdelmére hajazzon.

  A Muppets, a dvd kiadást promotálva, pár héttel ezelőtt hasonló taktikát alkalmazott. Nem véletlen: Az éhezők viadala a premiere utáni hétvégén 155 millió dolláros (34,2 milliárd forint) bevételt hozott a tengerentúlon, amit előtte csak a Harry Potter fináléja és A sötét lovag című Batman-epizód ért el.

  A Kalózok - A kétballábas banda május 17-én kerül a hazai mozikba.

  Kiszivárgott pár fotó az új Tarantino-filmből

  2012. április 4., 13:46 Módosítva: 2012.08.28 12:42
  51

  Nyilvánosságra került pár fotó Quentin Tarantino következő filmjének, a Django Unchainednek New Orleans-i forgatásáról. Az egyik képen Christoph Waltz látható elegáns öltözetben, pisztolytáskával, hosszú, őszülő hajjal és szakállal. Waltz szerepe szerint egy német fejvadászt, Dr. King Schultzot játssza, aki egy felszabadított rabszolgának segít a felesége kiszabadításában.

  dr

  A fekete rabszolga, Jamie Foxx és Waltz ellenfele a filmben a Leonardo DiCaprio által alakított kegyetlen ültetvényes, Calvin Candie lesz. Schultz és Django összefogása mindkét fél számára kedvező lesz.

  A képeken Tarantino is látható, amint épp nagyban rendez. A mellette álló hosszú, ősz hajú férfi a háromszoros Oscar-díjas operatőr, Robert Richardson, aki a Kill Billt és a Becstelen Brigantykat is jegyzi.

  DiCapriót annak idején állítólag a Becstelen Brigantyk is érdekelte: konkrétan Christoph Waltz szerepe, Landa figurája izgatta, aminek megformálásáért az osztrák színész aztán meg is kapta az Akadémia díját. Most DiCaprio is kiélheti magát gonoszként, olyan kollégák között, mint Kerry Washington, Joseph Gordon-Levitt, Kurt Russell, Don Johnson és Sasha Baron Cohen. A film idén karácsonykor kerül az amerikai mozikba.

  3D film készül Katy Perryről

  2012. április 4., 12:20 Módosítva: 2012.04.04 12:20
  0

  Megtekinthető az első hosszú trailer a Katy Perry: Part of Me című 3D dokumentumfilmhez, ami júliusban kerül a mozikba Amerikában. A filmben intim közelségből követik Perry mindennapjait.

  A Paramounthoz tartozó Insurge Pictures ma jelentette be, hogy Katie Perry-vel, a Direct Managementtel, az Imagine Entertainmenttel, az AEG-vel és az  EMI-vel közösen egész estés filmmel jelentkeznek Katy Perryről. Ez lesz az első olyan film, ami betekintést enged a sztár színpadi és színpadon kívüli világába egyaránt.

  "Az elmúlt egy évben folyamatosan dokumentáltam az életem a The California Dreams turné alatt – mondta Perry . – Szeretném megmutatni ennek az életnek a napos és az árnyoldalát is. Aki megnézi ezt a filmet, igazán meg fog ismerni engem.”

  „A filmet Katy rajongói inspirálták, s nagyon reméljük, hogy egy igazi különleges moziélmény lesz, életének egy meghatározott pillanatáról” - mondta szintén lelkesen Adam Goodman, a Paramount Film Group elnöke.

  Perry több mint egy éve kezdte dokumentálni California Dreams turnéját, ami 124 állomáson zajlott. A filmet a Magical Elves csapat, azaz Jane Lipsitz és Dan Cutforth rendezi, a producerek között pedig ott van az énekesnő mellett Martin Kirkup, Bradford Cobb és Steven Jensen is, illetve az Oscar-díjas Brian Grazer (Nyolc mérföld, Egy csodálatos elme), az executive producerek között a Footloose producere, Craig Brewert.  Az énekesnő új dala, a Part of Me egyébként első helyen debütált a Billboard százas listáján február végén.

  Nyáron kerül a mozikba Whitney Houston utolsó filmje

  2012. április 3., 14:33 Módosítva: 2012.04.03 14:33
  3

  Whitney Houston rajongói már láthatják a közelmúltban elhunyt sztár utolsó filmjének reklámklipjét. A film trailerét hétfőn mutatták be az NBC Today című műsorában. A 17 millió dolláros költségvetésből készült Sparkle című zenés dráma augusztus 17-én kerül az amerikai mozikba.

  Az 1976-ban készült Irene Cara-film új feldolgozásában Houston három tehetségesen éneklő lány anyját játssza, akiket szárnyára kap a hírnév, de nehezen dolgozzák fel a sikert, és a drogok rabjává válnak. A reklámfilmben Houston többször is feltűnik, és egy részletet énekel a His Eye Is on the Sparrow című gospelből.

  Tovább

  James Bond nyitja meg a londoni olimpiát

  2012. április 3., 11:26 Módosítva: 2012.06.13 14:09
  175

  Danny Boyle, a londoni olimpia megnyitó ceremóniájának rendezője nem bízza a véletlenre a show sikerét. Mivel a 007-es ügynökről szóló mozik idén lesznek 50 évesek, a királynő kedvenc ügynökét is beveszik a műsorba.

  James Bondot vagyis Daniel Craiget a sztori szerint a Buckingham Palotába hívatják, ahol a királynő a legfontosabb feladattal, az olimpia megnyitásával bízza meg. Bond ezután helikopterre száll, majd az Olimpiai Stadion felett ejtőernyővel kiugrik.

  Az érkezés című rövidfilm forgatása során a stáb bejuthatott Erzsébet királynő szigorúan őrzött szobáiba is. A BBC közreműködésével leforgatott filmet a július 27-én, az olimpia megnyitó ünnepségén mutatják majd be.

  A James Bond-évfordulót Sam Mendes rendező egy újabb 007-es mozival ünnepli meg, a Skyfall (Égszakadás) a tervek szerint októberben kerül majd a magyar mozikba.

  Dugó lesz az M1/M7-esen Bruce Willis miatt

  2012. április 3., 09:37 Módosítva: 2012.04.03 09:53
  569

  Bruce Willis a Bors szerint április végén, a Blikk infói szerint másfél hét múlva jön Magyarországra, ugyanis nálunk és a szerb fővárosban forgatják a Die Hard 5. részét, a Good day to Die Hardot. A történet Oroszországban játszódik, oda keveredik ki John McClane a fiával, és együtt szállnak szembe az orosz alvilággal.

  A Die Hard legújabb részében természetesen megint lesz autós és helikopteres üldözés, hatalmas karambolok és felrobbanó autók. A grandiózus jelenetekhez pedig a forgatókönyv szerint szükség lesz egy olyan helyszínre, ahol autós- és gyalogos-felüljáró is van, továbbá legalább kétszer négy sáv. Ennek a kritériumnak megfelel az M1-es és M7-es közös szakasza, de annak akár időleges lezárása is hatalmas dugókat okozhat, és ezzel a gyártó cég is számol - tudta meg a Bors.

  A napilap megszólaltatott egy egy területfoglalásokért felelős illetékest is, aki szerint az engedély függ a helyszíntől, a napszaktól, a forgatás időtartamától, és elsősorban attól, hogy lehet-e terelőútvonalat kijelölni. Mint mondta, a gyakorlat szerint tíz percekre zárják le az útszakaszokat, de kétségtelen, hogy még így is okozhat a stáb kellemetlenségeket az autósoknak.

  Az Index ugyanakkor úgy tudja, hogy nemcsak az M1/M7-es közös szakasza, hanem a rakpart is a Die Hard 5. helyszíne lehet, ott forgathatják majd le a helikopteres üldözést, méghozzá fényes nappal. A bosszankodás azonban bőven megéri majd, mivel a stáb becslések szerint nagyjából 14 milliárd forintot költhet hazánkban.

  Az ötödik rész rendezője John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót eredetileg 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették, de ezt szeptemberre tolták infiormációink szerint.

  Csillagász pirított James Cameronra

  2012. április 2., 16:02 Módosítva: 2012.04.02 20:51
  48

  Kénytelen volt újraforgatni a háromdimenziós Titanic egy jelenetét James Cameron, mert egy csillagász figyelmeztette, hogy rosszul álltak a csillagok a filmben a hajó süllyedésekor.

  A The Daily Telegraph online kiadásának értesülése szerint a filmrendező átdolgozta a jelenetet, amelyben a főszereplő Rose (Kate Winslet) a tengeren hánykódó uszadékfán lebeg, miután Neil deGrasse Tyson e-mailben hívta fel a figyelmét a hibára.

  Az amerikai csillagász levelében megjegyezte, Cameronnak tudnia kellett volna, hogy 1912. április 15-én hajnalban, amikor a Titanic elsüllyedt, nem olyan csillagzat állt a luxusgőzös felett, amilyet az eredeti filmben Rose lát maga fölött, amikor az égre pillant.

  Cameron nem volt rest, bekérte a tudóstól a tragédia idejének megfelelő pontos csillagállást, és a héten világszerte a mozikba kerülő háromdimenziós filmváltozat már a javított égboltot mutatja. Ez volt az egyetlen nagyobb technikai változtatás, amit az eredeti Titanic produkción végrehajtottak - írta a telegraph.co.uk.

  Hamarabb láthatják a Bosszúállókat a film facebookos rajongói

  2012. április 2., 13:26 Módosítva: 2012.04.02 13:26
  7

  Premier előtt láthatják a Bosszúállók című szuperhősmozit a film facebookos rajongói. A Disney Marvel stúdiója hétfőn bejelentette, hogy azokban a városokban, ahol a Bosszúállók a legtöbb Facebook-rajongót gyűjti, előzetes vetítéseket rendeznek. A premier előtti bemutatók közel három héttel a május 4-i észak-amerikai premier előtt, április 14-én kezdődnek Los Angelesben, New Yorkban, Chicagóban és Houstonban. A belépés ingyenes, a helyeket érkezési sorrendben foglalhatják el a nézők.

  A Marvel öt további városra is ki akarja terjeszteni a forgalmazás előtti bemutatókat. A rajongók a Facebookon lobbizhatnak, hogy saját városuk legyen a kiválasztott. A Bosszúállók valóságos sztárparádéval várja a képregényfilmek kedvelőit: Robert Downey jr., Scarlett Johnnson, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo és Jeremy Renner is feltűnik a filmvásznon. A korábban tévésorozatokat jegyző és a Toy Story forgatókönyvéért Oscarra jelölt Joss Whedon rendezésében készült akciókalandot április 26-tól vetítik Magyarországon.

  Az Éhezők viadala már 350 millió dollárnál tart

  2012. április 2., 11:37 Módosítva: 2012.04.02 11:37
  4

  Az azonos című ifjúsági regénytrilógia első részéből készült Éhezők viadala az év eddigi legnagyobb filmsikerének számít továbbra is.  Mindegy milyen filmmel jelentkeznek a riválisok, a Lionsgate gyártásában készített disztópia, amiben gyerekek vadásznak egymásra életre-halálra, már 350 millió dollárt söpört be világszerte, és semmi jele annak, hogy fogyna a lendülete.

  Az amerikai mozipénztárakban vasárnap estére már 250 millió dollárnál tartott a film (a hétvégi bevétel 61 millió volt), de a franchise nem csak ezt az egy első helyet szállította: a könyv első a bestsellerlistákon, a filmzene pedig most futott be az első helyre a Bilboardon. Az Éhezők viadalát a Titánok haragja című folytatás igyekezett megfékezni, de a bilifrizurás Sam Worthingtonnel és kehes kísértetre hajazó Ralph Fienesszel megtámogatott 3D kalandfilm csak 34,6 millió dollárt hozott, ami hatalmas csalódás lehet a Warnernek, hiszen a Titánok harca címre hallgató első rész 61 millió körül termelt a nyitó hétvégén.

  Tovább

  Skandalum: James Bond sört iszik és nem martinit

  2012. április 2., 11:13 Módosítva: 2012.04.02 11:13
  9

  A Heineken USA megszerezte magának a filmtörténet egyik ikonikus alakját: James Bond a cég nyári kampányában fog sört kortyolgatni a tradicionális martini helyett (rázva, nem keverve). A kampányt a Skyfall című, nyáron bemutatásra kerülő új Bond-filmmel egyidőben indítja a cég, a plakátokon és a szpotokban (amiket nem mellesleg Sam Mendes rendez) Daniel Craig fog vélhetően faarccal sörözni. A Heineken szerin James Bond alakja pont azt a nemzetköziséget sugallja, amit a márka is szeretne, így tökéletes választásnak tartják.

  Bond a filmekben és korábban a regényekben is az író Ian Fleming szokásaihoz hasonlóan alkoholizált. Fleming a gint szerette, de orvosa tanácsára váltott bourbonre, a regényekben a karakter leginkább csak a whiskey-t és a martinit issza, a filmekben inkább vodkát (így lehet egy terméket a történetben jól elhelyezni). Nem ez lesz az első alkalom, hogy Bond sörözik, a Quantum csendjében is van egy jelenet, amiben nem töményet fogyaszt a karakter.

  Aranymálna rekordot döntött Adam Sandler

  2012. április 2., 11:08 Módosítva: 2012.04.02 11:08
  116

  Az altesti poénok (eddig) koronázatlan királya révbe ért vasárnap este: Adam Sandler minden kategóriában megnyerte az Aranymálnát, amiben jelölték. A komikus Jack & Jill című, igen kínos vígjátékát összesen 12 díjra jelölték tíz kategóriában, melyek közül tízet sikerült is elvinnie. A kétes értékű díjat eddig az Oscar-díjak előestéjén osztották ki, idén változtattak a gyakorlaton és csak a nevezéseket jelentették be februárban, a díjátadót pedig stílszerűen április 1-jére időzítették. Az Aranymálnát évről évre azoknak a filmeknek és filmeseknek osztják ki, melyek a legkínosabb / legszörnyűbb perceket okozták a grémium tagjainak.

  Sandler filmjének elsöprő "sikere" persze nem meglepő, a Jack & Jill-t a Rotten Tomatoes kritikusainak 97 százaléka minősíthetetlennek tartotta és a mozipénztárakban is elhasalt. Az Aranymálna 32 éves történetében még egyetlen film sem kapott tíz díjat, de az sem fordult még elő, hogy egy embert 11 kategóriában jelöljenek - Sandler íróként, rendezőként, producerként és két szerepért is kapott jelölést. A filmben a színész egy testvérpárt alakít, a dolog pikantériája, hogy egyikük nő, így először fordult elő az is, hogy az öt dollár értékű díjat (egy filmtekercs dobozára ragasztott, majd aranyszínűre lefújt, golflabda nagyságú műanyag málna) a legrosszabb színész és színésznő kategóriában is ugyanaz a személy nyerje.

  Tovább

  Ashton Kutcher lehet Steve Jobs

  2012. április 2., 09:26 Módosítva: 2012.06.07 11:04
  80

  Elsőre áprilisi tréfának tűnhet a Variety információja, de állítólag tök komolyan kell venni, hogy az Apple tavaly elhunyt alapítójáról, Steve Jobstól szóló filmben a techgurut Ashton Kutcher szeretné eljátszani. A film előkészítése gőzerővel tart, a forgatókönyvet Aaron Sorkin helyett Matt Whiteley írja, a rendező pedig Joshua Michael (Swing Vote) lesz. Az egyszerűen csak Jobs című filmet májusban forgatnák le, amikor Kutcher éppen nem forgat a Két pasi meg egy kicsi című tévésorozatban.

   jobs.png

  A történet Steve Jobs fiatalkorától mutatná be a páratlan életutat, azt, ahogy a hippiből garbós-farmeros Apple-vezér lett, de azt nem tudni, a forgatókönyvírók akarnak-e Jobs betegségével majd halálával is foglalkozni. Kutcher azért tűnik furcsa választásnak elsőre, mert a tévés sitcomok (pl. Azok a 70-es évek) és tizenkettő egy tucat romantikus komédiák mellett nem sok fajsúlyosabb alkotásban láthattuk, bár az tagadhatatlan, hogy a fiatal Jobs fizimiskája meghökkentő hasonlóságot mutat Kutcherével.

  Berlusconi filmet forgat magáról

  2012. április 2., 09:00 Módosítva: 2012.04.24 18:28
  20

  Rendezőt keres Silvio Berlusconi a politikai pályafutásáról forgatandó dokumentumfilmhez. Az olasz sajtó szerint őszre elkészül a film, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi hallgat. A Corriere della Sera olasz napilap értesülései szerint már a film címe is megvan, de ezt a sajtónak még nem sikerült megtudnia.

  Silvio Berlusconi
  Silvio Berlusconi
  Fotó: Heikki Saukkomaa

  Azt azonban az újságok tudni vélik, hogy néhány hónap múlva megvalósul Berlusconi régi álma: elkészül az életéről szóló film, amelynek ötlete magától Itália egykori négyszeres miniszterelnökétől származik. A portréfilm a vállalkozóból lett politikus karrierjét kíséri végig azóta, hogy 1994-ben megalapította a Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot egészen tavaly novemberig, amikor parlamenti többségét elveszítve Mario Montinak adta át a helyét.  Sajtóhírek szerint Berlusconi írta a forgatókönyvet is, egyedül rendezőt nehéz találnia. Állítólag már négy rendezőt váltott le.

  Nem készül film Berlusconiról - cáfolt Roberto Gasparotti, Berlusconi kommunikációs tanácsadója. A Hollywood Reporter amerikai lap ennek ellenére már kitalálta a főszereplőket is: Berlusconinak Danny De Vitót tartaná megfelelőnek, Berlusconi volt felesége, Veronica Lario szerepében Angelina Joliet, a prostituált Ruby szerepére Eva Mendest.

  Danny De Vito
  Danny De Vito
  Fotó: Paul Buck

  Már több film készült Berlusconiról: az Andrea Cairola és Susan Gray rendezte Citizen Berlusconi (Berlusconi polgár, 2003) a Nanni Moretti rendezte Il Caimano (A kajmán, 2006), a Sabina Guzzanti rendezte Draquila (2010) és a Roberto Faenza rendezte Silvio Forever (Silvio örökre, 2011). "Berlusconiról tíz-húsz év múlva lehet csak filmet forgatni, ha már letisztult az általa képviselt politikai korszak" - nyilatkozta Carlo Verdone rendező az olasz sajtónak.

  Colin Farrell űberkatona lett Az emlékmásban

  2012. április 2., 08:59 Módosítva: 2012.06.21 16:35
  0

  Nyáron mutatják be a mozik Paul Verhoeven 1990-es, Emlékmás című scifijének új feldolgozását, amiben ezúttal Colin Farrell alakítja azt az átlagembert, akinek az agyába új emlékeket plántált egy Rekall nevű cég. A 22 évvel ezelőtt készült film mára kissé megmosolyogtatóan giccses látványvilága, a színes maszkok és a marsi kaland már a múltté, és Schwarzenegger sem néz báván a kamerába a 2012-es változatban. Kapunk majd helyette a Mátrix akciójelenetire hajazó technikával felvett verekedéseket, az Ötödik elem ihlette légtaxizást és a Szárnyas fejvadászból ismerős jövőképet - ez utóbbira legalább az lehet a magyarázat, hogy azt a filmet is egy Philip K. Dick mű alapján készítették. A hazai bemutató augusztusra várható, a címe Az emlékmás lett.