Samuel L. Jackson Hollywood rasszizmusára panaszkodik

2013.01.10. 08:58

Az amerikai filmiparban hosszú ideje tapasztalható rasszizmusra panaszkodott Samuel L. Jackson, akit legújabb filmjével, a Django elszabadul című Tarantino-rendezéssel kapcsolatban faggatott a GQ magazin.

A 64 éves fekete bőrű színész szerint a bőrszínnek még mindig túl nagy jelentősége van a filmiparban. "Mindig csak az új Brad Pittet vagy az új George Clooney-t keresik, de nem az új Jamie Foxxot" - utalt ugyancsak afroamerikai Oscar-díjas kollégájára, a Django elszabadul főszerepét játszó Foxxra a népszerű színész. Samuel L. Jackson szerint Hollywood még mindig megpróbálja kijátszani egymás ellen a fekete színészeket, ha a szereposztásról van szó.

Mint mondta, van egy "fekete lista", amelynek élén Denzel Washington áll, ő a legkeresettebb fekete színész Hollywoodban. "Korábban rendre hozzám kerültek olyan szerepek, amelyeket Denzelnek írtak, de ő nem tudta elvállalni". Szerint egy színesbőrű színésznek meg kell szenvednie a sikerért Hollywoodban, például el kell fogadnia, hogy karakterét a forgatókönyv 30. oldalán lelövik. "Vagy már a 15. oldalon". Jackson szerint néhány kollégája megkeseredetté vált a helyzet miatt, de "én nem".