Barátja miatt lett öngyilkos az indiai sztár

2013.06.13. 10:40

Mumbai-ban letartóztatták a hónap elején öngyilkosságot elkövetett bollywoodi színésznő, Jiah Khan barátját, akit bűnpártolással vádolnak.

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a 25 éves színésznő Suraj Pancholival beszélt utoljára telefonon, mielőtt felakasztotta magát.

Jiah Khan anyja, Rabiya azonban talált egy hatoldalas levelet lánya tárcájában, amit a gyönyörű színésznő a barátjának írt a halála előtt nem sokkal. A levél szerint a 21 éves Pancholi nőcsábász volt, bántalmazta őt, és arra kényszerítette, hogy vetesse el gyermeküket. "Nem tudom, miért hozott össze minket a sors. Ezt én nem érdemeltem meg" - írta Jiah Khan.

Rabiya feljelentésére a hétfőn este őrizetbe vett Suraj Pancholi azt már elismerte, hogy feltehetően ő látta utoljára életben a színésznőt, és tudott annak öngyilkossági gondolatairól, de az egyelőre nem tisztázott, hogy tettlegesen köze volt-e a halálesethez.

A Mumbai-i bíróság vizsgálati fogságba helyezte a férfit, mivel a kihallgatást követően úgy vélték, hogy megalapozott lehet az ellene felhozott súlyos fenyegetés, a testi sértés és a nemi erőszak vádja. Amennyiben bebizonyosodnak a vádak, Suraj Pancholi nemrégiben indult színészkarrierje ketté törhet. Pancholi apja, a szintén színész Aditya Pancholi mindenesetre bízik fia ártatlanságában, és azt kérte a médiától, hogy ne állítsák be gazembernek Surajt.

A fiatal színésznő halálhíre sokkolta a bollywoodi filmipart, mielőtt a levél nyilvánosságra került volna, az indiai közvélemény úgy tartotta, azért lett öngyilkos, mert három éve nem kapott komoly szerepet.

Jiah Khan Nafisa Khan néven született New York-ban, majd szüleivel Londonba költöztek, és csak később ment Mumbai-ba, hogy felépítse bollywoodi karrierjét. A színésznő első komolyabb szerepét 2007-ben, a Nishabd című filmben kapta, ami Nabokov Lolita című regényéből készült, majd egy évvel később játszott a Ghajini című misztikus drámában az egyik legfoglalkoztatottabb indiai színésszel, Aamir Khannal együtt. Utolsó szerepe 2010-ben a Housefull című vígjátékban volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport