Jessica Alba nélkül unalmas a tenger

2008.09.13. 11:26
Az Aréna Pláza tenger alatti, 3d-s természetfilmje tényleg természetfilm volt, de csak kicsit 3d-s. A héten bemutatott film extráit az előtérben kaptuk.

A legújabb IMAX dokumentumfilm címe Galapagos, de a szigetről és a lakóiról alig van benne szó. Mutatóba kapunk néhány óriásteknőst, meg napozó gyíkot, de a játékidő fele arról szól, hogy egy harmincas biológuscsaj, Carole Baldwin inas végtagjaival a szigettől távolabb búvárkodik, aztán meg több ezer méter mélyen kering egy tengeralattjáróval. Ez mind kiváló alapanyag lehetne egy 3d-filmhez, amiben a kamerát szagolgató fókák kilógnak a vászonból, a cápa meg leharapja a mellettünk ülő néző fejét, de sajnos nem ilyen lett.

Sétáló bogrács - klikk a Galapagos-galériához!

A Corvinban múlt héten bemutatott Utazás a Föld középpontja felé című film nézőre nyáladzó dinoszauruszai és piranhái után dögunalmas a Galapagos. A víz alatti jelenetek ugyan gyönyörűek (az IMAX T-Rexet is jegyző Andrew Kitzanuk, és Red Smooth, a Dennis a komisz operatőre kezelte a kamerákat). Nemcsak a minimálisan is dramatizált, fiktív eseményeket várjuk hiába, a természetfilmek között is az unalmasabak egyike lett: a barracudák itt aztán úgysem kapják meg az egyik búvárt, még viccből sem. A Galapagos egyik rendezője, Al Giddings volt a víz alatti felvételek koordinátora James Cameron Mélység titka című filmjében, ahol utólag is kiélhette magát néhány víz alatti űrlénnyel, de ebben a filmben a legnagyobb izgalom az volt, hogy gyíkok mászkálnak a kakaós zabpehely alakú kövek között, és egy sziklaperemről indul a kamera a tenger felé, mintha a néző egy hegyoldalról vízbe ugráló őrült lenne.

A másik rendező, David Clark 96-ban a Discovery-nek már készített egy Galapagos-filmet, és most csak felnagyította az egészet a 3d-élmény helyett egy méteresre. A biológusnő pedig nyershús kinézetű állatokat, meg lábakkal araszoló halakat porszívóz össze a tengeralattjárójával a mélyvízből, amit ahogy hangsúlyozza - eddig még nem nagyon vizsgáltak. A dögök átlátszó tartályokba kerülnek, tisztára, mint a Szellemirtókban, ami vicces. Viszont szívesebben néztem volna, ha mindezt egy Jessica Alba alkatú, bikinis tudós teszi velük, mint a A tenger vadjaiban.

Csisztu Zsuzsa megfogta

Az Aréna Pláza IMAX mozi előterében vártak minket az extrák: felvonultatták a Búvár zsebkönyvek néhány egzotikus állatát. Az óriásteknős előtt Kiszel Tünde pózolt Donatellácskával, de mikor Csisztu Zsuzsa meg mert fogni egy gekkót, a fotósok hozzá pártolak. (A film: 4/10)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?