Micsoda férfi

2005.07.18. 11:55
Hollywood hozzászólt a heteroszexuális férfi prostitúció témájához, ami csak azt jelentheti, hogy a feministák győztek. Vagy legalábbis a jól szituált feministák. A Lagzi-randi - ahogy édestestvérei is - csajfilm, egy pohár állott limonádé kimenőre.

Katnek (Debra Messing) mindenképpen el kell mennie húga esküvőjére, ahol a volt pasija a násznagy. Hogy ne legyen egyedül, és ne érezze magát annyira szerencsétlennek, előveszi az aznapi újságot, na meg a pénztárcáját, és kibérel egy kísérőfiút az ünnepségre.

Hamupipőke bakancsban


Klikk a képre!
Naná, hogy a fiatal, szingli lány beleszeret Nickbe (Dermot Mulroney), aki nemcsak mindenkit lenyűgöz simulékony modorával és tökéletes idomaival, hanem jól is manőverezik az idegen családban. És egyáltalán nem meglepő, hogy a szerelem kölcsönös lesz, és legyőzi az akadályokat.

Miszerint Kat az exe, Jeffrey (Jeremy Sheffield) bosszantására vitte el a lagzira a tökéletes férfit, Kat húga, Amy (Amy Adams) titokban lehet, hogy nem is Edwardhoz (Jack Davenport) akar férjhez menni, Jeffrey pedig mindig akar mondani valamit, de épp a legrosszabbkor sikerül elmondania. Aztán persze minden jóra fordul, mégis lesz esküvő, és miután mindenki megtalálta a párját, boldogan élnek, amíg.

Szóval a Lagzi-randiban nincs semmi új, pont olyan, mint amilyennek egy csacska nyári filmnek lennie kell. Azzal a különbséggel, hogy ezúttal Hamupipőkére bakancsot adtak, és a Sárkányölő Manolo Blahnikban indul a csatába.

Mini szünidő


Galéria
Amiért ez az egyébként vicces kimenős film mégsem hozza meg a kedvet a csajbulihoz, az az, hogy Dermot Mulroney-nál lehetett volna jobbat is találni a katalógusból.

Legalább egy olyat, akinek hat arckifejezésnél gazdagabb a kelléktára. Akiről mi is elhisszük, hogy megéri a pénzét, azt a hatezer dollárt egy hosszú hétvégére. Már csak azért is, mert Debre Messing megérdemelte volna.

De ha a szereplőválogatásért nem is járna dádá, azért, hogy sem szöveggel, sem képi eszközökkel nem sikerült bemutatni, hogy miért szeretnek egymásba a főszereplők, azért, hogy fontos, a követhetőség érdekében álló jelenetek kimaradtak, hát legalábbis egy irgum-burgum dukál. De ne aggódjunk, a Lagzi-randiba fektetett 15 millió dollár bőven visszahozza majd az árát.

Egy biztos, Amerikában női filmrendezőnek lenni jobban megéri, mint szépfiúnak. Pedig, ha Clare Kilner így rendez az ágyban is, akkor nem éri meg azt a pénzt.