Jön a 8. Harry Potter?

2004.03.03. 12:03
A Wbex híroldal oldal értesülései szerint Rowling azt tervezi, hogy Harry Potter számára ír még egy nyolcadik történetet is. Serkenj Hollywood, nincs mese, ha elkészül, a nyolcadik rész is a vászonra kívánkozik és - szokás szerint - grandiózus előkészületeket igényel majd.
A szerző, aki épp most végzi az utolsó tollvonásokat hatodik könyvén, korábban úgy nyilatkozott, hogy a varázslótanoncnak csak hét kalandját veti papírra. De most újabb műre szánta el magát és szándékai szerint a nyolcadik darab olyan elemeket tartalmaz majd, amelyeket végül mégsem szerkesztett bele előző hét regényébe. J.K. Rowling állítása szerint minden bevételét jótékony célok segítésére ajánlja fel. A kiadók becslései szerint a "Harry Potter Enciklopédia" elérheti akár a 18 millió dolláros nyereséget is.

Szó mi szó, ebből az öszegből már valóban lehet hatékonyan jótékonykodni. A 39 éves fantáziagyáros váltig állítja, hogy kész sarokba vágni pennáját és abbahagyni az írást, ha a sikerszéria véget ér. A dolgok mostani állása szerint azonban ez az esemény még jó ideig várat magára. Rowling számára eleddig mintegy 960 millió dollárt varázsolt össze a szemüveges kis mágus. Az írónő egyelőre még nem fedi fel valódi szándékait és így nyilatkozik: "Nem valószínű, hogy több regényt írok. Hét könyvre való anyagom van és nem gondoltam, hogy ennél tovább viszem a történetet."