Pearl & Z – egy pezsgő siker

2021.12.22. 09:44

A Pearl & Z új szereplőként robbant be a hazai top 3 pezsgő közé. A Winelovers 100 versenyen a jól ismert duó – Kreinbacher Birtok és Sauska – mellett nagyon szép eredménnyel indította első megmérettetését.

Bálint László nemzetközi borakadémikussal – aki szaktanácsadóként vesz részt a pezsgő készítésében – ültünk le megkóstolni a Pearlt. Bontottunk egy hagyományos és egy magnum palackot, izgalmas összehasonlítás volt. Katt a videóra!

Pearl & Z - pezsgő siker

Nagyon egyedi illat és textúra. Szép komplex íz – mondja a zsűri hivatalos értékelése. A versenyen a hagyományos borkategóriák mellett a pezsgő top 20 listát is részletesen megvizsgáltuk. A bírák értékelése mellett az újonc váratlan sikere is arra sarkallt minket, hogy megismerjük a Pearl & Z pezsgőt.

A magnum palack kitűnő méretű két személy számára, különösen, ha az egyik nem iszik

– mondta Winston Churchill. Amellett, hogy felelős fogyasztásra biztatunk mindenkit, a magnum palack valóban egy másik arcát mutatja meg a kóstolt borféleségnek, izgalmas kísérlet együtt kóstolni a hagyományos mérettel.

Kattintson fent a videóra! A kóstolás során kiderül, hogy

  • miért nehéz furmintból pezsgőt készíteni;
  • milyen a tökéletes pezsgő alapbor;
  • a két palackméret közül melyik ad nagyobb teltséget, gazdagabb illatot és több gyümölcsösséget;
  • miért fontos hagyni az alapbort 2-3 hónappal tovább érni, mint azt a magyar piacon általában a gyakorlat diktálja;
  • mi a legvagányabb része a pezsgőkészítésnek a szaktanácsadó szerint;
  • tényleg háromszor nagyobb-e a nyomás a palackban, mint a személygépkocsi kerekében;
  • giro palette vagy pincemester rázza le a palackokat;
  • min tud összeveszni minden résztvevő a pezsgő készítése során.

A Winelovers 100 versenyen különböző kategóriákban – illatos, száraz és desszert fehérbor, valamint vörösbor – a legjobbal interjút készítettünk. Tartson velünk hétről hétre, és kóstoljuk együtt hazánk legjobb borait!

A szerző gasztronómiai szakértő, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja.  A cikkben leírtak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő írásokat. Várjuk az ön véleményét is.