Sorban állnak az angyalhaj csokis fagylaltért

2025.04.14. 19:42

Nagykanizsa rukkolt elő az idei év első fagylaltkülönlegességével: az aranyhaj csokoládés fagylalt legfőbb alapanyaga egy kedvelt édesség.

Elsőként készített fagylaltot angyalhaj csokoládéból Magyarországon Jakabfi Dávid patissier, a modern hazai cukrászat egyik ismert alakja.

Az új desszert puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készül, és a közleményük szerint máris hatalmas népszerűségnek örvend nagykanizsai műhelyében. A termék iránt akkora a kereslet, hogy sorok állnak a cukrászdánál, és bővítik a kerthelyiséget is.

Az angyalhaj csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött

– mondta Jakabfi Dávid.

Lehetőség kitörni

Jakabfi Dávid már két könyvben igyekezett átadni szakmai tudását. „Rengeteg időt elvesz tőled a vendéglátás, ha ezt az utat választod sok nehézséggel fogsz találkozni, de ha jól csinálod, boldog és elégedett arcokat is fogsz látni, akik a te munkád értékelik majd. Mint mindennek, ennek is vannak hátrányai és előnyei” – írja a honlapján.

Ez egy olyan műfaj, ahol a hétvégéd, az ünnepeid mennek el. Csak azt látod, hogy hetek, hónapok és évek telnek el, és csak rajtad múlik, hogy hasznosan töltöd-e el. Viszont mindig van lehetőség kitörni. (...) Először meg kell tanulni értékelni, azt amit teremtünk. Örülni annak, amit tanulsz, ami jól sikerül. A hibát is meg kell tanulni értékelni, mert abban is van pozitív érték. Én is ezt tettem, megtanultam értékelni a hibákat is

– osztotta meg tapasztalatait az olvasókkal.

A jó idő közeledtével a fővárosban is kinyitottak a fagyizók: a We Love Budapest tavaly nyári körképe idén is jó támpontot szolgáltat ahhoz, hogy felfedezőútra induljunk Budapesten.

Weiler

Weiler Péter képzőművész munkássága és portfóliója mesterséges intelligenciával fűszerezve.

MEGVESZEM
Pierre

Pierre kóstolgat, mesél, és a gasztronómia varázslatos világába kalauzol.

MEGVESZEM