Gerzson
-3 °C
2 °C

Debrecenen kívül csak gruppenhorkolás?

2009.03.27. 15:24 Módosítva: 2009-03-27 16:45:58
A kultúrálódva pihenés terepét kiterjesztük hétvégén Debrecenre is, bár nem vagyunk taxisofőrök. Hétvégi programajánló.

SZOMBAT, MÁRCIUS 28

MODEM, Debrecen

Jó lenne debreceninek lenni szombat este, és még jobb lenne debreceni taxisofőrnek lenni Debrecenben, mert akkor a MODEM új tárlatát, A mindenség modellje - kortárs magyar templomépítészet címűt ingyen megnézhetnénk Wesselényi-Garay Andor kurátor vezetésével.

Nagy Henriett, 11 (modemart.hu)
Nagy Henriett, 11 (modemart.hu)

Szülőszoba, Sirály

Budapesten a Sirályban igazi kísérletező koncert lesz, ahol a Szülőszoba nevet viselő improvicáziós sorozatot rendezik meg. A helyszínen áll össze a zenekar (Kováts Gergő szaxofonozik, Puskás Péter zongorázik és Pándi Balázs dobol), most Márkos Albert csellista vezetésével

Szamba

Március 28-án, a Dürer-kertben egy kis szambaverseny, nevezési díj 3000 forint.

Horkolás+Carbonfools+Belga+Ursula 1000+Zagar

Szombat éjszakára horkolókat várnak a Legtöbb együtt horkoló világrekordjának felállítására. A reklámkampány ízű rendezvényre azért jó lenne csak azért elmenni, hogy meglássuk, ki a franc megy el oda. Az eseményen nemcsak a horkolás okozta egészségügyi problémákra hívják fel a figyelmet, de alvásszakértők segítségével megoldást is keresnek a résztvevők számára. 21 órától van érkezés, de szerintem bárki csatlakozhat a könnyed chill outra a szombati nem túlságosan megterhelő Gödörbeli Carbonfools+Belga koncert után.

Az A38-on eközben Zagar zenél, majd Ursula 1000 jön Miamiból, ami előremutató a jelenlegi budapesti mentális és érzelmi helyzetben.

Egész hétvégén:

Titanic

Csütörtökön kezdődött a Titanic filmfesztivál, érdemes oda is elnézni hétvégén is: a cannes-i nagydíjas olasz maffiailm, a Gomorra, vagy Steven Soderbergh Che című mozija.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Bemutatják a Nemzeti Színházban Csákányi Eszter egyszemélyes Parti Nagy-előadását például. 19 órakor kezdődik a darab, talán még lehet jegyet kapni. 29-én játsszák a NemHamlet című előadást a híres orosz író, Vlagyimir Szorokin darabját, amiben punkzenekar is fellép.

Japánok, Budapesti Gazdasági Főiskola

Egészen vad programötletünk is van természetesen: Tokyo, Kyoto, Osaka és Nagoya egyetemeinek professzorai érkeznek március 27-30. között a Budapesti Gazdasági Főiskolára. Mindez azért, mert 2009-ben ünnepli Magyarország és Japán a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok kezdetének 140., és újrafelvételének 50. évfordulóját.