Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Nyitnak és drágulnak a fürdők Budapesten

2009.04.30. 11:16
Pár száz forinttal drágulnak a fürdők, de a kedvezmények köre is bővül. A hosszú hétvégén indul az idei strandszezon, és beüzemelik a strandrádiót is.

A strandszezon május 1-én kezdődik: nyílnak a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többiek a hónap folyamán lépcsőzetesen május közepén-végén nyitnak - tudatta Budapest Gyógyfürdői Zrt.. Legkésőbb a tavaly nagy sikerrel újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket, a tervek szerint a tanév végétől, június 13-tól látogatható. Ezen a nyáron a strandok este 8 óráig tartanak nyitva, hétvégén hosszabbított nyitvatartással .

Idén többe fognak kerülni a Budapest Gyógyfürdői Zrt. strandjainak belépői. A néhány száz forintos emelés oka az infláció és a várható ÁFA emelés. Lesznek félárú napok, olcsó úszóbérlet, gyerek-, nyugdíjas és délutáni jegy, és megmarad a sávosárrendszer. APalatinus hagyományosan a legdrágább, Pünkösdfürdő pedig továbbra is a legolcsóbb budapesti fürdő marad.

furdo

Idén folytatódik a Strandváró program, ebben hétfőtől péntekig minden nap más strand látogatható 50 % kedvezménnyel: hétfőn a Dagályban, kedden a Paskál fürdőben, szerdán a csepeli strandon, csütörtökön a Római strandon, pénteken a Csillaghegyi strandon fürdőzhetnek majd féláron. A Dagályban marad a sportkedvelők kedvezménye: jelentős árengedménnyel úszóbérletet vehetnek igénybe reggel 6 és 8 óra között. A délutáni kedvezményes jegy idén 17 órától váltható, ára megegyezik a strandváró program kedvezményes jegyével.

A négyszemélyes családi jegyet idén egy rugalmasabb konstrukció váltja fel: a felnőtt jeggyel együtt megvásárolt gyermekjegyek (2-18 éves korig váltható) összességükben olcsóbbá teszik a családi strandolást.

Idén lesz 90 éves a Palatinus strand, ennek örömére versenyeket és születésnapi bulit szerveznek. A tavalyi Fürdők Éjszakájához hasonló esemény is lesz, június 19-én a Strandok éjszakája keretein belül két fürdő lesz majd nyitva hajnal kettőig. Idén bemutatkozik a strandrádió, a nyári hónapokban a Cinetrip pedig a Széchenyiben vendégeskesdik.