Jenő
-2 °C
6 °C

Nyitnak és drágulnak a fürdők Budapesten

2009.04.30. 11:16
Pár száz forinttal drágulnak a fürdők, de a kedvezmények köre is bővül. A hosszú hétvégén indul az idei strandszezon, és beüzemelik a strandrádiót is.

A strandszezon május 1-én kezdődik: nyílnak a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többiek a hónap folyamán lépcsőzetesen május közepén-végén nyitnak - tudatta Budapest Gyógyfürdői Zrt.. Legkésőbb a tavaly nagy sikerrel újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket, a tervek szerint a tanév végétől, június 13-tól látogatható. Ezen a nyáron a strandok este 8 óráig tartanak nyitva, hétvégén hosszabbított nyitvatartással .

Idén többe fognak kerülni a Budapest Gyógyfürdői Zrt. strandjainak belépői. A néhány száz forintos emelés oka az infláció és a várható ÁFA emelés. Lesznek félárú napok, olcsó úszóbérlet, gyerek-, nyugdíjas és délutáni jegy, és megmarad a sávosárrendszer. APalatinus hagyományosan a legdrágább, Pünkösdfürdő pedig továbbra is a legolcsóbb budapesti fürdő marad.

furdo

Idén folytatódik a Strandváró program, ebben hétfőtől péntekig minden nap más strand látogatható 50 % kedvezménnyel: hétfőn a Dagályban, kedden a Paskál fürdőben, szerdán a csepeli strandon, csütörtökön a Római strandon, pénteken a Csillaghegyi strandon fürdőzhetnek majd féláron. A Dagályban marad a sportkedvelők kedvezménye: jelentős árengedménnyel úszóbérletet vehetnek igénybe reggel 6 és 8 óra között. A délutáni kedvezményes jegy idén 17 órától váltható, ára megegyezik a strandváró program kedvezményes jegyével.

A négyszemélyes családi jegyet idén egy rugalmasabb konstrukció váltja fel: a felnőtt jeggyel együtt megvásárolt gyermekjegyek (2-18 éves korig váltható) összességükben olcsóbbá teszik a családi strandolást.

Idén lesz 90 éves a Palatinus strand, ennek örömére versenyeket és születésnapi bulit szerveznek. A tavalyi Fürdők Éjszakájához hasonló esemény is lesz, június 19-én a Strandok éjszakája keretein belül két fürdő lesz majd nyitva hajnal kettőig. Idén bemutatkozik a strandrádió, a nyári hónapokban a Cinetrip pedig a Széchenyiben vendégeskesdik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?