Útlezárással tiltakoznak a forgalomnövekedés ellen

2009.05.28. 10:17 Módosítva: 2009.05.29. 16:16
Tiltakoznak a 12. kerületi Királyhágó utca lakói a környék átalakítása ellen, ezért az ombudsmanhoz fordultak és egyesületet alakítanak. A Népszava azt írta, hogy az önkormányzat gesztenyefákat is kivág, de ezt a kerületi kabinetfőnök cáfolja.

2005 óta tervezi a Márvány utca átalakítását a 12. kerület, amihez kétirányúsítják a Királyhágó utcát, és ehhez ki kellene vágni az ott álló gesztenyefákat is, írja a csütörtöki Népszava. A lakók ellenzik a tervet, ezért most az ombudsmanhoz fordultak. Csütörtök este megalakítják az Élhető Hegyvidékért Egyesületet, és útlezárással tiltakoznak majd az átalakítás ellen.

A hír megjelenése után megkerestek minket az önkormányzattól, és elmondták, hogy a Népszava fakivágásról szóló állítása téves. "Ilyenről nincsen szó, sőt, a Királyhágó utca lakóházak felöli oldalán újabb növények, cserjék, bokrok elhelyezését tervezzük " - mondta el Váci János, a 12. kerületi önkormányzat kabinetfőnöke.

Váci szerint az ott lakóknak amiatt sem kell aggódniuk, hogy a Királyhágó utca forgalma a kétszeresére nőne: "A terv olyan elemeket is tartalmaz, amelyek megvalósításával a jelenlegi forgalom egy része is távol tartható az utcától. Egyfelől a kórházhoz kapcsolódó forgalom egy része a tervek szerint nem a Királyhágó utcát terhelné a jövőben, mert az Alkotás utca felöl is lenne lehetőség a behajtásra, másrészt a Stromfeld Aurél út – Németvölgyi út csomópont körforgalommá alakítása is csökkenti majd a forgalmat, mert annak egy része a Jagelló és Hegyalja utakon bonyolódik majd. Hosszabb távon szintén a forgalom csökkenését eredményezi az, hogy a Lánchídon az elkövetkező időszakban az egyéni gépjárműforgalom korlátozásra kerül."  • Tippek
  • Árfolyam