János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Nemzeti Vágta után Batyus Galopp

2009.07.09. 20:33
Ferde focipályát alakítottak ki a Heves megyei Ivádon. A pályát a domboldalon jelölték ki, már csak a kapuk hiányoznak. Ez lesz az egyik helyszíne az augusztus 15-ére tervezett Batyus Galopp rendezvénynek, ami a tervek szerint a Nemzeti Vágta paródiája lesz. Minden magyarországi település, vagy csoportok jelentkezését várják az egész napos bolondozásra.

A Batyus Galoppon a játékidő kétszer húsz perces lesz a ferde pályán. Az első félidőben a hagyományos szabályok szerint fociznak majd a játékosok, a másodikban viszont egy horgászbotra kötözött, damillal irányított labdával - mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek Ivády Gábor polgármester.

A rendezvény a Nemzeti Vágta paródiája lesz, mivel sok település anyagi okok, vagy a távolság miatt nem tudott azon részt venni - mondta a polgármester. Az egész napos program különféle bolondos feladatokból áll majd. Eddig több mint 20 település jelezte részvételét.

Kijelölik majd a Felvonulások terét, amit kordonnal kerítenek körbe, itt óránként mások menetelnek majd. Gyorsasági verseny is lesz, ahol bármivel lehet indulni, ami nem számít közlekedési eszköznek. A terényi polgármester például már jelezte: egy kecskesajttal nevezett, Mánfa település csigákkal indul, Ivád pedig egy MIG 21-es repülőgép-alkatrésszel - mondta Ivády Gábor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!