Pénteken nyílik az uszálystrand a Dunán

2009.07.09. 14:08 Módosítva: 2009.07.09. 14:53
Helyére került Budapest első uszálystrandja, ami 400 fő befogadására alkamas, és júliusban ingyenes.

Hajnalban három részletben kerültek végleges helyükre, az Erzsébet híd pesti hídfőjének északi oldalára (a Március 15. tér elé) a budapesti uszálystrand elemei. A Hídépítő Zrt. bárkái és az uszály beépítését a Hajógyári sziget dokkjaiban végezték.

A hajótesteket a helyszínen szerelték össze, hogy így végül 2100 nm-es, egységes felületén pancsoló, fürdőmedence, büfé, zuhanyozók, öltözők, napozóágyak, pihenőhelyek és vetítővászon található. Az uszálystrand nappal a strandolókat, este a szórakozni vágyókat várja mozival, DJ-kkel és más programokkal. Július 10-től várja a látogatókat, júliusban a strand használata ingyenes, szeptember 30-ig tervezik üzemeltetni.

A kis férőhely miatt egy ember csak két óráig használhatja a strandot, amit szponzori támogatással hozták létre körülbelül 250 millió forintból.

Az uszálystrand ötlete azokban az ügynökségekben merült fel, melyek Budapest európai kulturális fővárosi pályázatát készítették. A terveket pedig az a Városi Tájkép Csoport készítette, amely korábban a Móricz Zsigmond körtéren felállított melegedő kövekkel hívta fel magára a figyelmet.