Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Belgrádban a legpörgősebb az éjszakai élet

2009.11.19. 11:17 Módosítva: 2009-11-19 11:30:36
A világ egyik legismertebb turisztikai kiadványa, a Lonely Planet a nagyvárosok éjszakai életét vizsgálva top 10-es listájának élére tette Belgrádot. Montreal, Buenos Aires, Dubaj, La Paz, Auckland és Tel-Aviv került még a bulifővárosok közé.

A szerb főváros éjszakai élete pezsgő, és szórakozási lehetőségeit tekintve is széles választékot kínál. A Skadarlija nevű negyed tele van kisebb-nagyobb zenés éttermekkel, a Duna és a Száva találkozásánál, a folyóparton pedig nyári lemezklubokkal és bárokkal. Emellett a belgrádi lakosság rendkívül vendégszerető, áll a Lonely Planet értékelésében.

Montreal, Buenos Aires, Dubaj

A 10-es listán második helyre került a kanadai Montreal, amelyet a külföldi turisták is kedvelnek kétnyelvűsége, jó helyi söre okán, és egyetemi városként bohém levegőt áraszt a régi városrész.

Harmadik helyen van Buenos Aires, ahol egyedülálló módon keveredik az európai és a dél-amerikai kultúra, és ahol természetes passzió a tánc. Az argentin főváros olyan éjszakai életet kínál, ahol akár pirkadatig lehet táncolni, salsát vagy tangót tanulni. Az Egyesült Arab Emírségek központja, Dubaj ultraluxust kínáló hoteljeivel, épített szigeteivel és szolgáltatásaival érdemelte ki a listás helyet.

Görögországból Szaloníki került föl a leggazdagabb éjszakai életet kínáló helyek világlistájára latin bárjaival, népzenéjével és popmuzsikájával.

A hatodik helyet kapta La Paz, a bolíviai főváros világszínvonalú bárokkal, éttermekkel, közvetlen lakossággal és kiváló tradicionális zenével.

A Dél-afrikai Köztársaságban Cape Town, a 2010-es futball-világbajnokság helyszíne nagyszerű strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán partján, ahol holdfénynél is kiváló koktélokat kevernek, és jó borokat kínálnak az egymás mellett sorakozó bárokban.

Baku, a Kaszpi-tenger partján fekvő azerbajdzsáni város több ezer külföldi olajmunkás és szakértő kifogástalan esti kiszolgálása miatt került a listára, míg az új-zélandi Auckland a szórakozni vágyó fiatalságot szolgálja ki 24 órán át nyitva tartó klubjaival.

A Lonely Planet listáján a 10. Tel-Aviv lett, a Földközi-tenger partján fekvő izraeli nagyváros mediterrán életet él, este későn kezdődik a zene, a tánc a kávézókban, a bárokban, a tengerparti diszkókban. A város könnyed levegőt áraszt, és barátságos a melegekkel.