Ágnes
-5 °C
2 °C

Belgrádban a legpörgősebb az éjszakai élet

2009.11.19. 11:17 Módosítva: 2009-11-19 11:30:36
A világ egyik legismertebb turisztikai kiadványa, a Lonely Planet a nagyvárosok éjszakai életét vizsgálva top 10-es listájának élére tette Belgrádot. Montreal, Buenos Aires, Dubaj, La Paz, Auckland és Tel-Aviv került még a bulifővárosok közé.

A szerb főváros éjszakai élete pezsgő, és szórakozási lehetőségeit tekintve is széles választékot kínál. A Skadarlija nevű negyed tele van kisebb-nagyobb zenés éttermekkel, a Duna és a Száva találkozásánál, a folyóparton pedig nyári lemezklubokkal és bárokkal. Emellett a belgrádi lakosság rendkívül vendégszerető, áll a Lonely Planet értékelésében.

Montreal, Buenos Aires, Dubaj

A 10-es listán második helyre került a kanadai Montreal, amelyet a külföldi turisták is kedvelnek kétnyelvűsége, jó helyi söre okán, és egyetemi városként bohém levegőt áraszt a régi városrész.

Harmadik helyen van Buenos Aires, ahol egyedülálló módon keveredik az európai és a dél-amerikai kultúra, és ahol természetes passzió a tánc. Az argentin főváros olyan éjszakai életet kínál, ahol akár pirkadatig lehet táncolni, salsát vagy tangót tanulni. Az Egyesült Arab Emírségek központja, Dubaj ultraluxust kínáló hoteljeivel, épített szigeteivel és szolgáltatásaival érdemelte ki a listás helyet.

Görögországból Szaloníki került föl a leggazdagabb éjszakai életet kínáló helyek világlistájára latin bárjaival, népzenéjével és popmuzsikájával.

A hatodik helyet kapta La Paz, a bolíviai főváros világszínvonalú bárokkal, éttermekkel, közvetlen lakossággal és kiváló tradicionális zenével.

A Dél-afrikai Köztársaságban Cape Town, a 2010-es futball-világbajnokság helyszíne nagyszerű strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán partján, ahol holdfénynél is kiváló koktélokat kevernek, és jó borokat kínálnak az egymás mellett sorakozó bárokban.

Baku, a Kaszpi-tenger partján fekvő azerbajdzsáni város több ezer külföldi olajmunkás és szakértő kifogástalan esti kiszolgálása miatt került a listára, míg az új-zélandi Auckland a szórakozni vágyó fiatalságot szolgálja ki 24 órán át nyitva tartó klubjaival.

A Lonely Planet listáján a 10. Tel-Aviv lett, a Földközi-tenger partján fekvő izraeli nagyváros mediterrán életet él, este későn kezdődik a zene, a tánc a kávézókban, a bárokban, a tengerparti diszkókban. A város könnyed levegőt áraszt, és barátságos a melegekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!