A homokozóban énekelt, megdobálták, az Indexen énekelt, nyert

2010.01.19. 12:23 Módosítva: 2010.01.19. 12:23
Lezárultak az urnák, végéhez ért a Braun és az Index két hónapja folyó menedzserversenye. Hat fordulóban tizenhat férfi és két nő versenyzett az Év slágfertig menedzsere címért. A versenyzők ugyanazt a harminc tételes kérdéssort kapták meg, ebből válogattunk fordulónként hatot-hatot. Lássuk, mit tudtunk meg a magyar menedzserekről!

Kiderült, hogy a magyar menedszerek tesznek az anyagi javakra, mint kocsi vagy telefon, de gavallér módjára viselkednek ha valaki megsérti nőjüket. Azt is megtudtuk, hogy többségüket nem zavarja a késés, és a síró vagy káromkodó munkatárssal is megértően viselkednek. A végzettségnél pedig fontosabb az ápoltság. Politizálni munkahelyen nem szeretnek és a miniszterelnöki posztra sem vágynak. Az általános visszatekintés után nézzük meg közelebbről a döntős versenyzőket!

Puskás Bencét a döntőbe juttatta a megkérdőjelezhetetlen üzleti tehetsége, ami sugárzik magabiztos válaszaiból és megjelenéséből, de különleges mutatványát, aminek lényege, hogy nincs mutatvány, az olvasók már nem értékelték, így a döntőben ő kapta a legkevesebb pontot.

Mészöly Imre egy világutazott úriember, egy menedzser, akiről süt, hogy imádja a munkáját. Ha emlékeznek még, ő az aki nemcsak mondta, hogy megpróbálna frappáns átvezetést képezni, ha egy reggeli tévé műsorban valami váratlan, a szakterületétől fényévekre lévő témáról kérdeznék, hanem meg is mutatta ezt pontosan hogy tenné. Real time előadott, egy snittben rögzitett, három bűvésztrükköt bemutató mutatványán látszik, hogy Imre alaposan átgondolta a produkciót, és rendesen fel is készült, ez mégiscsak a negyedik helyre volt elég az olvasók szerint.

Selmeczi Nóra gimnáziumi történetéből megtudjuk, hogy egy rámenős tinédzser lányra akkoriban azt mondták, hogy „agresszív kislány, ebből késöbb még baja lesz”. Úgy tünik nem lett igaza az iskolatitkárnak, és talán az idők is változtak valamelyest, manapság már nem olyan elfogadott legyinteni egy ambiciózus nőre, Nóra dobogós szereplése legalábbis erről tanúskodik.

Nagy Tamás alakítása a versenyben és a döntőben is felejthetetlen. Agyament dupla és tripla válaszaiban feltünnek chippendale fiúk és az irodistáknak rumot nyakörvön szállító kutyák is. Tamás egészen sajátos humorára és a fagyos Deák téren előadott önirónikus produkcióra mégis sokan voltak vevők, ő a verseny ezüstérmese.

Tatai Viktor a verseny negyedik fordulójába robbant be rövid és frappáns válaszaival. Ő az egyetlen versenyző, aki hamar nyolc pont fölé kuszott, és aztán végig ott is maradt. Viktor James Bond-osan férfias válaszaiból kiemelkedik az az iskolás történet, amelyben megdobálják homokbombákkal István a király éneklésért. A döntőben is hamar olyan előnyre tett szert, amit aligha lehetett behozni.

Tatai Viktor az Index és a Braun vetélkedőjének a nyertese, az Év slágfertig menedzsere.

Íme, az őt megillető nyeremények:

A nyertesnek járó nyereménycsomag

-Egy szonik technológiás elektromos borotva (BRAUN SERIES-7 790 CC4 borotva tisztítóegységgel)

-Egy rozsdamentes acél Braun HT 600 kenyérpirító

-Egy Sommelier KF 610 kávéfőző gép

-Egy Braun Series Z - Z60 borotva

-Egy Multiquick Artiste botmixer rendszer (Handblender MR6550 MCAV)

-Egy vasaló (Precision Style SI 18895)

-Egy hajszáritó (Satin Hair Color Pro Ionic 2200 DF5)

A további négy döntős sem távozik üres kézzel:

A döntősöknek járó nyereménycsomag

-Egy szonik technológiás elektromos borotva (BRAUN SERIES-7 790 CC4 borotva tisztítóegységgel)

Illetve Nórának egy Silk-épil Xpressive 7781 WD epilátor.

-Egy Series Z-60 Cruzer 2838 B&F borotva

-Egy Multiquick Artiste botmixer rendszer (Handblender MR6550 MCAV)

-Egy vasaló (Precision Style SI 18895)

-Egy hajszáritó (Satin Hair Color Pro Ionic 2200 DF5)


Az Index és a Braun minden kedves versenyzőnek köszöni a részvételt.