Feljelentés Pécs főterének felújítása miatt

2010.03.26. 08:49
Feljelentést tett az ügyészségen egy magánszemély a pécsi Széchenyi térnek az Európa Kulturális Fővárosa program keretében folyó felújításával kapcsolatban.

A magánszemély a főtér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban vélt szabálytalanságokat felfedezni, kifogásolja továbbá a felhasznált anyagok, s a munkavégzés minőségét is. Papp Judit, Pécs főjegyzője azt mondta, a rendőrség már megkereste az önkormányzatot, amely a kért iratokat átadta a nyomozóknak.

A városi ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, az ezzel kapcsolatos teendőkkel pedig a városi rendőrkapitányságot bízta meg. Az ügyészség külön feladatokat írt elő a rendőrség számára, hogy eldönthető legyen, fennáll-e a bűncselekmény gyanúja. A rendőrség április 1-ig dönthet a nyomozás elrendeléséről.

A Széchenyi tér több közeli utcával és térrel együtt az EKF-program beruházásai keretében, mintegy kétmilliárd forintból újul meg. A főteret a szilveszteri rendezvények és a januári EKF-megnyitó okán már tavaly átadták, a fejlesztés teljes egészében azonban csak idén tavasszal fejeződik be.

A téren megszűnik a parkolás, megerősítik, kicserélik a burkolatot, a járművek helyét különböző "élményelemek", köztük "zenélő kövek" veszik át, s elvégzik a teljes akadálymentesítést is.