Nem indítanak nyomozást Pécs főtere miatt

2010.04.01. 18:22 Módosítva: 2010.04.01. 18:22
Nem indít nyomozást a rendőrség a pécsi Széchenyi tér felújításával kapcsolatban.

A rendőrség a begyűjtött dokumentumok alapján úgy ítélte meg: az Európa Kulturális Fővárosa EKF) program keretében folyó térfelújítással összefüggésben nem történt bűncselekmény, ezért elutasította az ügyben tett feljelentést. A döntés ellen a feljelentő panasszal élhet.

Egy magánszemély a múlt héten fordult a városi ügyészséghez, mert szabálytalanságokat vélt felfedezni a főtér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban, kifogásolta továbbá a felhasznált anyagok és a munkavégzés minőségét.

Az ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el, az ezzel kapcsolatos teendőkkel pedig a városi rendőrkapitányságot bízta meg. A rendőrség április 1-ig dönthetett a nyomozás elrendeléséről.

A Széchenyi tér több közeli utcával és térrel együtt az EKF program beruházásai keretében, kétmilliárd forintból újul meg. A főteret a szilveszteri rendezvények és a januári EKF-megnyitó okán már tavaly átadták, a fejlesztés teljes egészében azonban csak idén tavasszal fejeződik be.

A téren megszűnik a parkolás, megerősítik, kicserélik a burkolatot, a járművek helyét különböző élményelemek, köztük zenélő kövek veszik át, s elvégzik a teljes akadálymentesítést is.