Liget kártya: kedvezményes belépő a Városliget öt intézményébe

MTI/Index
2010.05.04. 13:40
Liget kártya néven közös kedvezménycsomagot vezetett be a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Széchenyi fürdő, a Fővárosi Nagycirkusz, a Budapesti Vidámpark és a Széchenyi kertvendéglő.

Persányi Miklós, az állatkert igazgatója elmondta, a Városliget Magyarország egyik legfontosabb turisztikai célpontja, az Állatkerti körút mentén elhelyezkedő intézmények évente csaknem hárommillió látogatót fogadnak. Az ott működő öt intézmény szolgáltatásait összehangolva olyan kedvezményes csomagot hozott létre, amely egyszeri ingyenes belépést biztosít a részt vevő egységekbe, illetve egy háromfogásos menüt a Széchenyi Kertvendéglőben - tette hozzá.

Persányi Miklós tájékoztatása szerint a Liget kártya 24 és 48 órás változatban beszerezhető az öt kibocsátó intézményben, a Tourinform irodákban, valamint a BKV kiemelt jegypénztáraiban 7500, illetve 9500 forintos áron. Ez mintegy 50 százalékos kedvezményt jelent a szolgáltatások árából - jegyezte meg.

Ferenci Tibor, a Széchenyi fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. ügyvezetője hozzátette, a Liget kártyával elsősorban a fővárosba látogató turistákat célozták meg, akik egy- vagy kétnapi programot tudnak egyben megvásárolni előre kalkulálható összegért. Mint hangsúlyozta, a vonalkódos kártyák érvényessége a belépés pillanatától kezdődik, így egy 48 órás Liget kártya péntek estétől akár vasárnap estig biztosítja a vásárló szórakozását.

A kedvezménycsomaggal kapcsolatos részletes információk a www.ligetkártya.hu és a www.ligetcard.eu honlapokon érhetők el.