Dömötör
-1 °C
14 °C

Modell- és makettkiállítás az Új Buda Centerben

2010.05.04. 08:41
A gyerekek biztonságos közlekedését a középpontba helyező foglalkozások mellett óriási terepasztalok, makettek, magyar repüléstörténeti modellek várják a közönséget az Országos Modell - Makett Show elnevezésű rendezvényre péntektől vasárnapig az Új Buda Centerben.

A parkolóban a BRFK támogatásával 2010-ben induló "Roary a gyerekek biztonságos közlekedésért" elnevezésű kampányban a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait, egymás épségére, egészségére való figyelmet, valamint a veszélyek felismerését és elkerülését. A programok között pénteken ujjnyomvételezés, pénteken és szombaton ügyességi kerékpárpályán való közlekedés is szerepel.

Vasárnap a Magyar Vöröskereszt elsősegély-bemutatóin vehetnek részt az érdeklődők, lélegeztető fantomon gyakorolhatják az újraélesztés folyamatát, megismerkedhetnek néhány elsősegélynyújtó fogással, a többi között vérzéscsillapítással, fektetési módokkal. A rendezvény ideje alatt az egészségpavilonban koleszterin-, vérnyomás- és vércukorszint-mérésre lesz lehetőség. Mindezen túl oldtimer IK180-as busszal, rendőrautóval, rendőrmotorokkal és tűzoltóautóval ismerkedhetnek a látogatók. A közönséget szombaton 13 órától a 40 fős Keil Ernő Fúvószenekar szórakoztatja.

A parkolóban közel 30 méteres hajtánypálya, kerti vasút, Roary, a versenyautó gokartpályája, fotófala és színezőasztalai várják a kiállításra érkezőket. Az épületben az ország minden területéről érkező modellezők 120 méternél is hosszabb analóg modulterepasztalt, különböző méretarányban megépített hagyományos terepasztalokat és digitális modulterepasztalt mutatnak be, negyven vitrinben makettek és magyar repüléstörténeti modellek is láthatók.

A kisebbeket a Paymobil és egy Lego-város működő játékvonatai várják a társasjátékok és makettkészítés mellett. A nagyobbaknak az RC (Radio Control) tankok páncéloscsatái, a helikopter és kisebb testű repülőmodellek bemutatói lehetnek érdekesebbek, de nem marad el a triálverseny és a folyamatos RC-autós bemutató sem.