Keresik az év éttermét

2010.06.03. 18:51 Módosítva: 2010.06.03. 20:03
A tíz legjobb étterem között van a Bock Bisztró, a Costes és a Chateu Visz is. A hatodik alkalommal meghirdetett Év étterem címet ezúttal 61 fősre bővült zsűri osztja ki.

A Dinning Guide étteremalauz 2010-ben már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. A zsűri először tízre szűkíti le a díjra esélyes éttermek listáját, majd az év végéig, a TOP10 étterem többszöri tesztelése után hozza meg döntését.

A tízes listán szereplő éttermeket a második körben a zsűri tagjai egytől tízig terjedő skálán értékelik.

A tízes listán szerepel a Michellin-csillagos Costes, a Népszabadság tavalyi top100-as étteremlistáján első helyet szerző Chateau Visz, a Bíró Lajos vezette Bock Bisztró, az Aranyszarvas, az Alabárdos, a Csalogány 26, a Babel Delicate, a Fusto's, az Onyx és a balatonszemesi Kistücsök.

Az év végéig tartó értékelés egyik legfontosabb eleme, hogy a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódnak. Ezek alapján választják ki az év hátralévő részében a Gösser Bock - Dining Guide díj nyertesét, az Év Éttermét. Idén a zsűri öt póttagot is választott. Ha év közben a TOP10 étterem valamelyike bezár, vagy eddig ismeretlen séfet szerződtet, a póttagok közül kerül be a tízes csapatba egy, így esélyessé válik az Év Étterme címre is.

A 2004–ben alapított Dining Guide díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A díjat közéleti személyiségekből, üzletemberekből, diplomatákból álló zsűri adományozza Magyarország legjobb éttermének.

A zsűri idén majd kétszeresére, 61 fősre bővült, számos blogger és gasztronómiai újságíró bevonásával a zsűri ítélete is megalapozottabb lehet. 2005-ben a Fausto’s, 2006–ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, 2007–ben ismét a Fausto’s éttermet érte megtisztelő elismerés. 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes nyerte el az Év Étterme címet – röviddel mielőtt a Michelin kalauz neki ítélte Magyarország első csillagát.


·         Bock Bisztró –
·         Chaetau Visz –
·        
·         Fausto's
·         Kistücsök –
·         Onyx –