Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Retródiszkó Vilmos herceg és Kate esküvői buliján

2011.03.04. 15:54
A 70-es, 80-as évek popritmusaira táncolnak majd Vilmos brit trónörökös és menyasszonya - illetve akkor már felesége -, Kate Middleton esküvői bulijának vendégei.

Az idén 29 esztendős herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - és vele azonos korú kedvese eljegyzését tavaly novemberben jelentették be, az esküvő április 29-én lesz az ősi londoni koronázótemplomban, a Westminster apátságban.

A menyegző után az ifjú házaspárnak először a királyi család fő londoni rezidenciáján, a Buckingham-palotában kell majd átesnie egy 600 fős díszfogadáson, este azonban laza retródiszkó lesz ugyanitt, "mindössze" 300 vendéggel. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap udvari bennfenteseire hivatkozva pénteken azt írta, hogy a bulin három-négy évtizeddel ezelőtti popklasszikusok áradnak majd a hangfalakból, mindenekelőtt Abba-slágerek, Kate Middleton ugyanis közismerten nagy Abba-rajongó.

Kate és William
Kate és William

Vilmos herceg kedvéért a Spandau Ballet, a Duran Duran és a Culture Club slágerei hangzanak fel. Az esti afterparty vendégeinek azonban a táncmulatság előtt Vilmos öccse és esküvői tanúja, Harry herceg köszöntőjén kell túlesniük. A beszédet a palota protokollosai állítólag rettegve várják, tekintettel arra, hogy Harry nyilvános megszólalásai során - főleg különböző szeszek fogyasztása után - hajlamos kitérőket tenni az udvari szótár cirkalmas fordulataitól a kevéssé szalonképes, tömörebb megfogalmazások felé.

A pénteki The Sun jól értesült forrásai szerint Harry herceg mindenekelőtt azon fog poénkodni, hogy miközben ő hamarosan a királyi légierő legütőképesebb, félelmetes tűzerejű Apache harci helikopterein repül majd, bátyja - aki ugyancsak katonai helikopterpilóta-képesítést szerzett - lomha Sea King kutató-mentő helikopterekkel "vánszorog" az égen.

A brit katonai helikopterpilóták körében az Apache az álmok netovábbja; ennek a típusnak a tekintélye körülbelül úgy aránylik a Sea King helikopterekéhez, mint egy Forma-1-es versenyautóé a teherautókéhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?