John Travolta felbőszítette az ausztrálokat

2011.03.23. 14:11
A Qantas személyzetének nem jött be a biztonságtechnikai videókon báván vigyorgó amerikai színész.

Az amerikai színész évek óta vezet repülőgépeket, öt magánrepülőgépe is van, köztük egy Boeing 707-138 utasszállító gép is. Ettől még nem lett belőle "rendes" pilóta, legalábbis az ausztrál Qantas légitársaság utaskísérői és pilótái szerint, akik nem értik, miért a hollywoodi sztár szerepel a cég járatain bejátszott biztonságtechnikai videókban.

Travolta a háromperces kisfilm elején Qantas-egyenruhában és tányérsapkával a fején köszönti az utasokat. A színész a világ egyik legbiztonságosabb légitársaságának tartott Qantas nem hivatalos nagyköveteként szerepel 2010 óta, vélhetően ebbéli minőségében mosolyog az utasokra a videón.

tk3s cae30b1e

Az ausztrálok azt nem értik, miért nem egy olyan pilóta mondja el az üdvözlő szavakat, aki már letett valamit az asztalra, például az a Richard de Crespigny, aki tavaly novemberben 466 utassal a fedélzeten hajtott végre sikeres kényszerleszállást, miután Airbus A380-as gépének először leállt az egyik hajtóműve, megsérült a hidraulikus rendszere, és kilyukadt az egyik üzemanyagtartálya.

A videót giccsesnek és ízléstelennek tartó légi utaskísérők azon is kiakadtak, hogy Travolta a "team" angol szót használta a személyzetre, amire pedig van általánosan használt és elfogadott szó is, a crew (a team inkább csapatot jelet, pl. futballcsapat - football team). "Nem vagyok én semmilyen csapat tagja, mi ez, a McDonald's?" - kérdezte egyikük egy online fórumon. A Qantas sajtósa szerint a cég a videóval minden tekintetben meg van elégedve.