Keressük az ország legnyomorultabb városát

2011.07.20. 14:51

Nem mindenkinek adatott meg, hogy ott éljen, ahol szeretne, így mindenki ott él, ahol tud. Na de hogyan? Vannak Magyarországon városok, ahol egy szem mozi nem sok, annyi sincs, és vannak városok, ahol több mozi is van, de még egyikben sem vetítettek nézhető filmet. Vannak bűnözéstől sújtott városok, ahol egy nyomorult biciklit nem lehet kint hagyni a kocsma előtt, mert azonnal ellopják, és vannak dögunalmas városok, ahol annyira nem történik semmi, hogy még biciklit sem lopnak. Vannak városok, ahol a helyi focicsapat képtelen felkerülni a megye kettőbe, és vannak városok, ahol focipálya sincs, nemhogy csapat.

Ha utálja saját városát, most itt az alkalom, hogy levezesse jogos frusztrációját: nevezze a települést a Magyarország legszarabb városa versenybe! Ha olyan helyen él, amelynek néhány évtizede még virágzó ipara volt, aztán egyik pillanatról a másikra bezárták az összes gyárat; ha olyan helyen él, amelyet megfojt egy gonosz nagyváros közelsége; ha egy gonosz nagyvárosban él, és legszívesebben elköltözne egy tanyára; ha ön polgármester, és képtelen mit kezdeni a gondjaira bízott léhűtőkkel, mindenképpen nevezze be városát a nagy élhetetlenségi versenybe. (Figyelem, a versenyben kizárólag magyarországi városi rangú települések indulhatnak!)

Igen, igen, nevezem lakóhelyemet az ország legnyomorultabb városa címre! Email: 01110011@mail.index.hu

A jelölésekhez részletes indoklást várunk, és a legtöbb, illetve legszemléletesebb jelölést összegyűjtő tíz település indul az ország legszarabb városa címért. A végső sorrendet természetesen nem csupán a nevezések alapján hozzuk meg – a jelölteket szigorú elemzésnek vetjük alá, megvizsgáljuk a demográfiai adatokat, az infrastruktúrát, a bűnözési statisztikákat, a munkanélküliek arányát, a szórakozási lehetőségeket, és ezek alapján hirdetünk győztest.

Az első helyezett településre személyesen is ellátogatunk, és helyszíni riportban számolunk be arról a nyomorúságról, amelyben kedves olvasóink élni kénytelenek. Jó nevezést, sok sikert!