Nigella Lawson elismerte a kokainozást

2013.12.04. 18:27
Folyik a válóperes tárgyalás, Lawson szerint csak milliomos férje találta ki, hogy drogfüggő, de elismerte, hogy párszor kokainozott, és füvet is szívott.

Elismerte szerdán a bíróságon Nigella Lawson sztárszakács, hogy többször kokainozott és szívott marihuánát, de visszautasította, hogy drogfüggő lenne. Szerinte csak férje, Charles Saatchi terjesztette róla ezeket a híreket, hogy tönkretegye. "Azt mondta, tönkretesz, ha nem megyek vissza hozzá, és nem mosom tisztára a nevét a nyilvánosság előtt" - utalt Lawson a bizonyos fojtogatós fotókra, ami után a pár hivatalosan is beadta a válópert.

Lawson a bíróságon azt mondta, csak néha, nagyjából tízszer kokainozott, ebből hatszor még volt férjével, amikor kiderült róla, hogy menthetetlen beteg, a rák végső stádiumában. Lawson szerint együtt kokainoztak, hogy enyhítsenek a férje szenvedésein. Később, már új házassága alatt azért nyúlt néhányszor kábítószerhez, hogy jobban el tudja viselni a helyzetét. A bíróságon úgy nyilatkozott, most hogy megszabadult brutális férjétől, semmilyen tudatmódosító szerrel nem él.

A válóperes tárgyaláson az 53 éves Lawson volt asszisztensei nyilatkozták azt, hogy a sztárszakácsnő Saatchi-hoz fűződő házasságának éveiben, azaz majdnem egy évtizedig naponta használt kemény drogokat és nyugtatókat, Lawson szerint ez a vád nevetséges. A válóperes tárgyalás tétje nem kevés, hiszen a milliomos műgyűjtő Saatchi vagyona legalább 100 millió font.