Míg tavaly a gulyás állt a Gourmet Fesztivál középpontjában, idén a rakott krumplit választotta az év ételének Gerendai Károly, így a május 30. és június 1. között a Millenárison szervezett gasztrobulin a ez a tradicionális magyar étel kerül terítékre.
A Sziget atyja szerint:
A Gourmet ma már azok “zarándokhelye”, akik egy időben és egy helyen szeretnék kipróbálni a hazai gasztronómia élvonalát. Válogatott, speciális kínálatunk egy helyen mutatja be az ország számos pontján jeleskedő mestereket és külön megtisztelő, hogy sokan közülük csak nálunk vállalnak vendégszereplést.
A sajtóközlemény ezután így folytatódik:
A Sziget Szervezőiroda által jegyzett Gourmet Fesztiváltól az elmúlt években megszokhattuk már, hogy a legjobbak bemutatására törekszik, legyen az étterem, kézműves finomságok gyártója, cukrászat, borászat, sörfőzde vagy bármi, ami szem s szájnak ingere.
Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva. A népszerű gasztroszínpadon pedig idén is rengeteg programmal, hazai és külföldi sztárséfek bemutatóival, főzősulival, kóstolókkal várják a nagyérdeműt.
Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 000 érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak Gerendaiék a háromnapos rendezvényre.